KALKULATOR KURSNA LISTA KONVERTOR VALUTA
AnketaEBankingSBFFacebook
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Pravna lica

U vremenu u kojem je poslovno okruženje veoma kompleksno Vašoj kompaniji je potrebna podrška banke koja će Vam pružiti brze i pouzdane usluge.

Stanovništvo

Mnoštvo kvalitetnih bankarskih proizvoda, koji su kreirani kao rezultat kontinuiranog kvaliteta usluga, uvođenja novih i razvoja postojećih proizvoda.

BBI VIP Business Club

Poslovni forum koji domaćim i stranim menadžerima pruža mogućnost poslovnog okupljanja i razmjene informacija, iskustava i mišljenja.

Svjetski islamski ekonomski forum objavio listu 500 najuspješnijih u islamskoj ekonomiji

Amer Bukvić među 500 najuspješnijih pojedinaca u islamskoj ekonomiji u svijetu

amer bukvic webfin

Svjetski islamski ekonomski forum (World Islamic Economic Forum-WIEF) objavio je listu 500 najuspješnijih  i najuticajnijih pojedinaca u oblasti  islamske ekonomije.  Islamska ekonomija jedna je od najbrže rastućih grana privrede, a lista „Islamica 500“ ekskluzivni je poslovni vodič koji sadrži imena najznačajnijih ličnosti iz oblasti industrije, finansija, znanosti, medija, prava i međunarodnih odnosa iz cijelog svijeta. Biznismeni na ovoj listi su iz različitih oblasti – islamskih finansija, takafula, halal-proizvodnje, medija, turizma, naftne industrije.

Na listi su se pored uobičajeno uspješnih biznismena iz zemalja Golfskog zaljeva, Malezije, Saudijske Arabije, ali i Velike Britanije, Amerike i Francuske, našli i Bosanci. Generalni direktor BBI banke Amer Bukvić jedan je od  četiri Bosanca i Hercegovca koji su izabrani među 500 najuspješnijih pojedinaca u islamskoj ekonomiji. Bukvić je obrazovanje stekao u Maleziji, Japanu, „London Business School“ (LBS) i na „University of Oxford“. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom.

Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu. Između ostalih, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Također, Bukvić je 2014. godine  proglašen  za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja “Princ Abdulaziz bin Abdullah”.

Na listi 500 najuspješnih nalaze se, između ostalih, i: Sheikh Saleh Abdullah Kamel predsjednik i osnivač „Dallah Al Baraka Holdinga“, princ Alwaleed Bin Talal Al Saud, generalni direktor „Kingdom Holding Company“ iz Saudijske Arabije, Huseyin Aydin, generalni direktor „Zirrat Bank“ iz Turske, , Khaled Mohammed Al Aboodi, generalni direktor „Islamic Corporation for the Development of the Private Sector“ (ICD) iz Saudijske Arabije, Mazin Saad Al-Nahedh, generalni direktor „Kuwait Finance House“ iz Kuvajta, James Hogan, generalni direktor  kompanije „Etihad“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Musa Hitam, predsjednik WIEF Fondacije iz Malezije, Temel Kotil generalni direktor „Turkish Airlinesa“ iz Turske, Mustafa Topbas generalni direktor jednog od najvećih prehrambenih trgovačkih lanaca BIM iz Turske i Murat Ülker, predsjednik „Yildiz Holding/ Ülker.

1

VISA kartice

VISA kartice su najraširenije i najprihvaćenije kartice na svijetu. Plaćajte robu i usluge na više od 24 miliona prodajnih mjesta, podignite gotovinu na oko milion bankomata.

 Pročitaj više

2

Tekući račun

Posjedovanje tekućeg računa Vam omogućava savremeni način bezgotovinskog plaćanja i podizanja gotovine, te brz i siguran prijem novca kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Da biste otvoriti tekući račun u BBI posjetite bilo koju od naših poslovnica, predočite ličnu kartu, potvrdu o prijavi mjesta boravka i zatražite otvaranje tekućeg računa.

Pročitaj više

3

Otkup finansiranja

U ponudi Bosna Bank International je i finansiranje namjenjeno Klijentima koji imaju finansiranja koja su dijelom isplaćena kod drugih banaka. Svako ovo finansiranje bit će posebno prilagođeno namjeni i mogućnostima Klijenta, a u skladu sa prvobitnom namjenom. Klijenti koji se odluče na ovaj proizvod, otplatit će dug kod druge banke i ostvariti višestruku korist postajući Klijent Bosna Bank International d.d.

Pročitaj više

4

Elektronsko bankarstvo

Internet bankarstvo najjednostavniji je način finansijskog poslovanja u savremenom svijetu. Pristupite svom računu sa bilo kojeg mjesta koje ima pristup internetu i u bilo koje vrijeme obavite željenu transakciju, prebacite sredstva sa jednog računa na drugi, provjerite stanje po svim računima otvorenim u banci, pregledajte promete po računima, imajte uvid u pregled važećih kursnih lista banke, oročite sredstva...

Pročitaj više