11. Sarajevo Business Forum 2022 predstavljen u Kraljevini Bahrein | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

11. Sarajevo Business Forum 2022 predstavljen u Kraljevini Bahrein

24.02.2022.

Najavljen dolazak velike bahreinske delegacije privrednika

11. Sarajevo Business Forum (SBF) predstavljen je privrednicima u Kraljevini Bahrein. Prezentacija potencijala Bosne i Hercegovine kroz platformu SBF-a održana je u organizaciji „Bahreinsko – bosanskohercegovačkog društva“ koje već nekoliko godina djeluje u ovoj zemlji u saradnji sa BBI VIP Business Clubom iz Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo.

„Već jedanaestu godinu zaredom Sarajevo Business Forum okuplja investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i region Jugoistočne Evrope. Poslovne ljude iz Kraljevine Bahrein upoznali smo s mogućnostima i prilikama za investiranje i pokretanja proizvodnih pogona u BiH za izvoz na evropska tržišta. Prezentirali smo prirodne resurse i razvojne mogućnosti naše države u oblasti metaloprerade, energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma i tržišta nekretnina. Već sada postoji interes da jedna velika poslovna delegacija iz Bahreina dođe na 11. SBF“, izjavila je nakon sastanka Azra Čolić, rukovoditeljica BBI VIP Business Cluba. 

Pozitivna iskustva sa Sarajevo Business Foruma privrednicima je prenio Jawad Al Hawaj, predsjednik grupe Al Hawaj i predsjednik „Bahreinsko – bosanskohercegovačkog društva“, te najavio dolazak velike delegacije poslovnih ljudi i investitora u Sarajevo, kako bi u direktnim kontaktima sa domaćim privrednicima pokušali dogovoriti saradnju.

Prezentaciji SBF-a u Manami prisustvovalo je više od 70 najutjecajnih poduzetnika iz Kraljevine Bahrein. Ovom prilikom predstavnici BBI banke Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba i Elvir Smajić, rukovodilac Odjela za mala i srednja preduzeća (SME) potpisali su Memorandum o saradnji sa „Bosanskohercegovačko- bahreinskim društvom“ i predstavnicima SME iz Bahreina.

Privrednici iz Bahreina zainteresirani za investicije u turizam i drvnu industriju

U okviru ove posjete Bahreinu biće održani sastanci sa privrednim institucijama i poslovnim udruženjima kojima će biti predstavljeni investicioni i turistički potencijali BiH i regiona Jugoistočne Evrope, primarno zemalja Zapadnog Balkana.

Ovogodišnji SBF će 11. i 12. maja 2022. godine u glavnom gradu BiH predstaviti niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.