BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM    | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM   

15.10.2021.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić danas su potpisali ugovor o saradnji s ciljem pomoći privrednim subjektima kroz subvencioniranje troška finansiranja povoljnih finansijskih linija. Potpisivanju ugovora prisustvovao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Općine Konjic.

"Općina Konjic je u budžetu za 2021. u okviru aktivne politike zapošljavanja obezbijedila sredstva na ime podrške privrednim subjektima sa područja Općine Konjic, kroz subvencioniranje profitne marže na kratkoročna i dugoročna finansiranja. Cilj je održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa. Radi se o projektu koji će biti realizovan u saradnji sa BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Privrednicima će na raspolaganju biti blizu 11 miliona KM povoljnih sredstava za poslovanje, po stopi od 0 posto za kratkoročna i 1 posto za dugoročna finansiranja, kako bi na taj način mogli  sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima." - kazao je ovom prilikom načelnik Osman Ćatić.

"Čast nam je da učestvujemo u ovom značajnom iskoraku za privrednike, jer Općina Konjic ima jako dobar ambijent i povoljnu klimu za investiranje, kao i načelnika Ćatića koji potpuno razumije potrebe privrede i građana Konjica." izjavio je Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo za korporativno bankarstvo, naglašavajući kako je riječ o finansiranjima po izuzetno povoljnim uslovima, gdje će BBI banka alocirati svoj kapital prema privrednicima, a Općina Konjic gotovo u cjelosti subvencionirati trošak.

Jasmin Badžak, predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za podršku koju Općina Konjic pruža konjičkoj privredi, navodeći kako će privrednici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije, kojima će zadržati radnike i obezbjediti nova radna mjesta za Konjičane i Bosance i Hercegovce.

Do kraja oktobra biće raspisan Javni poziv kojim će biti definisani svi uslovi za podršku privrednim subjektima i detalji u vezi načina apliciranja.