BBI banka podržala Diplomatski zimski bazar i organizacije za djecu širom BiH | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

BBI banka podržala Diplomatski zimski bazar i organizacije za djecu širom BiH

25.12.2017.

Diplomatski zimski bazar humanitarni je događaj  na kojem se predstavljaju različite kulture i kuhinje iz cijelog svijeta. Bazar je prodajnog karaktera, a posjetioci mogu kupiti neobične predmete, kao i probati različite kuhinje. Novac koju posjetioci potroše na Bazaru, ide u humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u stanju socijalne potrebe, širom BiH.

I ovogodišnji Bazar bila je prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe. I BBI banka kao društveno odgovorna finansijska institucija podržala je održavanje Diplomatskog zimskog bazara i na ovaj način dala svoj doprinos najosjetljivijoj kategoriji društva.

Bazar je održan u subotu 9. decembra u dvorani Mirza Delibašić. Bazar je privukao veliki broj posjetilaca, a na ovom jednodnevnom događaju prikupljeno je 185.000 KM. Novac je doniran dobrotvornim organizacijama koje podržavaju djecu sa potrebama u Bosni i Hercegovini, od Mostara do okoline Srebrenice, od Doboja do Banje Luke i Sarajeva.

Ove godine Diplomatski zimski bazar podržao je sedam dobrotvornih organizacija: Centar Kristin Vitkat koji radi u sklopu centra "Vladimir Nazor", Kruh Svetoga Ante, Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu", Udruženje "Downsy i mi" – Udruženje roditelja djece sa Downovim sindromom, Udruženje Dajte nam šansu, Roditeljsku kuću, te Centar za djecu "Gnijezdo" Bosansko Grahovo.

Na Diplomatskom zimskom bazaru učestvovalo je oko 60 nevladinih organizacija i izlagača.