BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH 

15.02.2018.

BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini. Pravo na konkurs imaju redovni studenti, državljani Bosne i Hercegovine, na završnoj godini fakulteta, odnosno dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini. Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 10 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od EUR 100,00.

"Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomazemo u realizaciji ovog značajnog projekta“, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke. 

Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama dostaviti putem pošte neophodne dokumente konkursnoj Komisiji na adresu: Bosna Bank International, Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo, sa naznakom „Konkurs za stipendije za studente završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini“. 

Komisija će razmatrati sve potpune prijave primljene do petka, 23.02.2018. godine. Više detalja o konkursu potražite na na linku.