BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

01.02.2018.

Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17-ero učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI). Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog „Charity fonda“ na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" ove općine.

Erna koja je sa svojom ekipom, osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva planira studirati arhitekturu ili ekonomiju.

„Zahvalna sam BBI banci i "Merhametu", ova sredstva će mi dobro doći. Planiram štedjeti kako bi upisala fakultet. Željela bi studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to jako zanima“; kaže Erna, koja živi sa roditeljima i trojicom braće.

Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International.

„BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Kao društveno-odgovorna institucija želimo dati svoj doprinos društvu u kojem poslujemo. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit“, izjavio je Selimović, poručivši dobitnicima stipendija da nastave vrijedno učiti i usavršavati svoja znanja. On je dodao kako će Filijala BBI banke iz Bugojna kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom.

Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva „Merhamet“, Kupres, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici BBI banke.