BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede

19.02.2019.

Uz odziv velikog broja privrednika danas je u Gračanici održan okrugli sto na temu „Turizam, prerada metala i plastike, prehrambena industrija i IT kao glavne razvojne grane regije“. Okrugli sto su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH.

Za više informacija o tome kako učestovati na 10. SBF-u posjetite stranicu: https://sarajevobusinessforum.com/

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, na početku skupa naglasila je da je Gračanica sinonim za uspješne poslovne poduhvate i iskazala želju BBI banke da zajedno s privrednicima iz ove regije utvrdi ključne smjernice radi poboljšanja sadašnje situacije i razvoja privrede.

“Cilj današnjeg okruglog stola jeste identifikacija ključnih smjernica poslovanja u turizmu, preradi metala i plastike, prehrambene industrije i IT sektora. One će nam ukazati na koje stavke se  trebamo fokusirati u daljem  radu, kako kroz Sarajevo Business Forum 2019, tako i kroz aktivnosti BBI VIP Business Cluba. BBI banka teži da stvori najbolje moguće uslove za privrednike, kako bi bh. privreda dosegla nivo na kojem i zaslužuje da bude“, istakla je Hasečić.

O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorila je Edina Kurtić, rukovodilac Sektora udruženja Kantonalne privredne komore Tuzlanskog kantona.

Svoje uspješne poslovne priče i prijedloge za unapređenje privrede predstavile su kompanije: Plastex d.o.o. Gračanica, IMEL d.o.o. Lukavac, Sućo d.o.o. Živinice te Tring d.o.o. Gračanica, nakon kojih su prisutni otvorili diskusiju na temu „Smjernice za razvojnu Strategiju TK 2020 -2025“.

Okrugli sto je jedan u nizu događaja čiji cilj je jačanje bosanskohercegovačke industrije i konkuretnosti bh. kompanija na domaćem i inozemnom tržištu.