Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica i BBI banke | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica i BBI banke

01.07.2019.

Javni poziv privrednicima sa područja Grada Zenica da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Grada Zenica objavljen je na web stranicama BBI banke i Grada Zenica. Riječ je o projektu koji privrednicima koji posluju na području Grada Zenica omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima pri čemu je profitna marža u potpunosti subvencionirana od strane Grada Zenica. Sredstva u visini od 100.000,00 KM za subvencioniranje dijela profitne marže su već osigurana u budžetu Grada Zenice, s ciljem podrške obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima, dok je BBI banka privrednicima stavila na raspolaganje više od 10 miliona KM za ovu namjenu.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede - fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji:
•    imaju sjedište na području Grada Zenice;
•    uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze;
•    aktivno posluju i imaju uposlene radnike;
•    posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta;
•    po osnovu tekuće kreditne zaduženosti, a prema podacima iz CRK-a, spadaju u ‘’A’’ kategoriju (dozvoljena i ‘’B’’ kategorija, ukoliko ista nije nastala zbog stvarnog kašnjenja klijenta u otplati kreditnih obaveza).

Javni poziv sa svim detaljima zainteresovani privrednici mogu preuzeti u PDF formatu sa web stranice BBI banke ili web stranice Grada Zenica.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u BBI banci podružnica Zenica, putem e-mail adresa: zenica@bbi.ba i corporate@bbi.ba ili na brojeve telefona 032 209 592 i 032 209 598.