Objavljen Javni poziv za subvencioniranu liniju Unsko-sanskog kantona | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu liniju Unsko-sanskog kantona

11.08.2017.

Javni poziv privrednicima sa područja Unsko-sanskog kantona da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Vlade Unsko-sanskog kantona objavljen je danas u dnevnim novinama. 

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 2,3 posto. Za realizaciju ove linije BBI je osigurala sredstva u iznosu većem od 12 miliona KM (12.490.000,00 KM), dok će za subvenciju dijela profitne marže Ministarstvo privrede USK obezbjediti iznos od 300 hiljada KM (300.000,00 KM).

Pravo na sredstva po ovoj kreditnoj liniji ostvaruju subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze i uslove Javnog poziva. Učešće mogu uzeti: likvidni subjekti koji imaju sjedište na području Unsko-sanskog kantona, aktivni su i imaju uposlene radnike, te su zadovoljavajućeg boniteta i uredne kreditne historije.

Maksimalan odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do jedan milion KM, sa rokom otplate u zavisnosti od visine kreditnog zahtjeva od tri do sedam godina. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna finansijska sredstva imaju privredni subjekti prema programu poticajnih mjera Unsko-sanskog kantona.
Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnicama BBI banke ili putem e-mail adrese: corporate@bbi.ba. Poziv za prijave otvoren je do 30.09.2017. godine.

Javni poziv možete pogledati ovdje