Projekti iz SBK i ZE-DO kantona na Sarajevo Business Forumu 2017 | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

Projekti iz SBK i ZE-DO kantona na Sarajevo Business Forumu 2017

29.04.2017.

Sarajevo Bussines Forum 2017 prezentiran je privrednicima Srednje-bosanskog i Zeničko-dobojskog kantona na radionicama koje su 26., odnosno 28. aprila organizirane u Travniku i Zavidovićima. Radionice koje imaju za cilj da pomognu privrednicima da pripreme projekte za učešće na SBF-u organizirao je BBI VIP biznis klub u saradnji sa Evropskim pokretom za BiH.
Cilj 8. Sarajevo Business Foruma je kandidiranje kvalitetnih poslovnih planova koji će biti prezentirani investitorima, uz mogućnost organizovanja sastanaka sa investitorima, partnerima u investiciji, kupcima i dobavljačima.
“Danas smo ovdje da pozovemo i motiviramo učesnike naše radionice da sa svojim projektima sudjeluju na Sarajevo Business Forumu. Imali smo veoma interaktivne radionice, uz prisustvo nekoliko desetina privrednika i u Travniku i u Zavidovićima. Postoji značajan interes u ovim regijama za korištenje potencijala Foruma i imamo veliki broj zainteresovanih privrednika koji su najavili dolazak i predstavljanje konkretnih projekata –  izjavila je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP biznis kluba.
Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH  istakao je da je Evropski pokret partner Sarajevo Business Foruma i BBI Banke, što predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer sarađivati sa ovako jakim institucijama je velika obaveza, ali i satisfakcija.
“Mi smo partneri i saradnici Foruma u oblasti saradnje sa lokalnim zajednicama, i radionice u Travniku i Zavidovićima su plod takve saradnje. Ovom saradnjom se pruža mogućnost i prilika da u okviru Sarajevo Business Foruma zainteresirani predstave svoje projekte i realiziraju ideje. SBF je sjajna prilika za sve poslovne ljude i pozivam ih da je iskoriste“, kazao je Praštalo.