U Bijeljini dodijeljene BBI stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

U Bijeljini dodijeljene BBI stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja

18.11.2021.

Bosna Bank International (BBI) organizirala je ove sedmice u filijali u Bijeljini potpisivanje ugovora sa devet, od ukupno 444 stipendista iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ za ovu godinu. Dobitnici stipendija su učenici osnovnih i srednjih škola, odnosno studenti, bez jednog ili oba roditelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Komisija je prilikom izbora dobitnika ocjenjivala postignuti uspjeh u školovanju, uzimajući u obzir, između ostalog, ukupne prihode i socijalni status članova domaćinstva. 

Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od USD 100,00.
Dobitnici stipendija sa područja Bijeljine su: Jovana Đokić, Hana Đezić, Nikola Simić, Sahbera Nedžibović, Melisa Ahmetović, Nedžad Osmanbašić, Marina Khan, Ana Zekić i Damjan Andrej Ostojić, a njihovi zakonski zastupnici ugovore su potpisali u filijali BBI banke u Bijeljini gdje ih je dočekao rukovodilac Filijale Saša Mijatović.

BBI banka kao društveno odgovorna institucija stipendije iz ovog Fonda za djecu bez jednog ili oba roditelja isplaćuje od 2012. godine, kako bi mladim ljudima iz BiH pomogla da dobiju što kvalitetnije obrazovanje.
Imena svih korisnika stipendija za ovu godinu dostupna su na web stranici BBI banke:

https://bbi.ba/bs/novosti/objavljena-imena-dobitnika-bbi-stipendija-iz-fonda-sheikh-saleh-kamel-1