Zahvaljujući Albukhary univerzitetu i BBI banci šest maturanata iz BiH odlazi na studij u Maleziju  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Zahvaljujući Albukhary univerzitetu i BBI banci šest maturanata iz BiH odlazi na studij u Maleziju 

26.01.2022.


Šest maturanata iz Bosne i Hercegovine - Visokog, Sarajeva, Fojnice i Zenice, obrazovanje će nastaviti na prestižnom Albukhary interancionalnom univerzitetu (AIU) u Maleziji. Riječ je o programu koji u saradnji sa AIU realizira Bosna Bank International (BBI). Tim povodom rukovodstvo BBI banke – Emina Šišić, predsjednica Uprave i Nedžad Gušić, član Uprave razgovarali su danas sa studentima i uručili im avio-karte za odlazak na studij. 

Za studente su obezbjeđene pune stipendije, a domaće kompanije: Bosnalijek, Euro-Asfalt i Zeraa Agriculture Investment, uz BBI banku i NO Dobro.ba obezbjedile su sredstva za putne troškove. 

„Kao društveno odgovorna institucija BBI banka od  svog osnivanja na različite načine stipendira najbolje učenike i studente. Sada je to već nekoliko hiljada stipendista, a neki od njih su postali i naši zaposlenici. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u razvoj društva u kojem poslujemo“, izjavila je ovom prilikom Šišić, poželivši studentima da nastave i dalje učiti i usavršavati se, kako bi sutra ta znanja iskoristili za razvoj BiH. 

„Znanje je nešto što ćete imati čitav život uz sebe i što vam niko ne može oduzeti. Znanje je vrijednost koju mi u BBI banci želimo podržati i trudimo se da putem stipendiranja mladih iz BiH pošaljemo poruku da se znanje cijeni, te da obrazovani, edukovani ljudi mogu  ostvariti snove. Na tom putu, nemojte zaboraviti da njegujete i  univerzalne ljudske vrijednosti i tek tada će vaša ličnost biti kompletna“, kazala je u obraćanju studentima predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić. 

Ispraćaju studenata prisustvovali su i Eldina Muftić, direktorica Zeraa Agriculture Investment, Amela Mujanović iz Bosnalijeka, Nihad Eminović i Sanin Ramezić iz NO Dobro.ba.

U ime studenata dobrotvorima koji su omogućili nastavak školovanja na Albukhary internacionalnom univerzitetu zahvalio se Husein Softić iz Fojice, koji će pohađati studij Informacionih tehnologija. Na istom fakultetu studirat će i Subhija Golić iz Zenice, dok će Ahmed Bećović i Denis Bahić iz Sarajeva svoje obrazovanje nastaviti na fakultetu poslovne administracije i to u oblasti ljudskih resursa i marketinga. Emil Šećerović iz Visokog pohađat će nastavu iz oblasti društvenog razvoja, dok se Ibrahim Ramić iz Sarajeva opredijelo za studij komunikacija.