Card Guard | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Card Guard

Mobilna aplikacija koja ima za cilj pružiti preventivnu zaštitu kartičnih transakcija. Idealna je za korištenje na odmoru ili putovanju? Uz jednostavnu aktivaciju kartice u državi u kojoj boravite, nakon povratka karticu deaktivirajte za korištenje u toj državi, štiteći se tako od neovlaštenog korištenja kartice nakon završetka putovanja

Aplikacija obezbjeđuje i omogućava korisniku:

  • kompletnu kontrolu i prevenciju nad različitim tipovima kartičnih transakcija, monitoring transakcija i uključenje upozorenja prilikom obavljanja transakcije
  • postavljanje željenih parametara za kontrolu kartice, primanje upozorenja u realnom vremenu i odgovor na upozorenja o fraud transakcijama
  • kartice da samostalno i proaktivno upravlja 24h/365 sa svim svojim karticama bez ograničenja - debitnim, prepaid i kreditnim karticama koristeći samo aplikaciju na svom smartphone-u
  • da karticu postavi funkcionalnom u svim ili samo određenim državam

Najčešće postavljena pitanja FAQ 

Mobilna aplikacija Card Guard podržana je za mobilne platforme Android i iOS.

Upravljajte svojim karticama kroz sljedeće funkcionalnosti:

Odabrana kartica u statusu On/Off – u slučaju da je kartica isključena (OFF) neće se moći koristiti za transakcije.
Uključenjem kartice (status ON) moguće je postavljati ograničenja:

Siguran način rada: Omogućava kontrolu transakcija po različitim kanalima:

  • Odobri - eCommerce – ukoliko želite plaćati karticom online potrebno je odobriti ovu vrstu transakcija
  • Odobri -  POS – ukoliko želite karticu koristiti za plaćanja na POS terminalu
  • Odobri  - ATM – ukoliko želite karticu koristiti za podizanje gotovine na bankomatima

Postavka vremena dostupnosti kartice – kartica se može koristiti samo u vremenu koje odobrite – na ovaj način pomažete u sprečavanju zloupotreba korištenja kartice u vrijeme koje nije svojstveno Vama da istu koristite.

Postavke lokacije: Omogućava kontrolu transakcija na bazi geografske lokacije. Lokacije koje označite predstavljaju dozvoljene lokacije za korištenje kartice.


Postavke upozorenja: Omogućava upravljanje notifikacijama za pojedine ili za sve tipove transakcija.
 

Lista transakcija: Pregled svih transakcija sa detaljima transakcije.

 

Da biste svoje BBI kartice mogli koristiti na Internetu, bit će potrebno da u okviru Card Guarda odobrite obavljanje eCommerce transakcija.


Preuzimanje dokumentacije

 

Aktivacija/reaktivacija

Card Guard mobilna aplikacija koja ima za cilj pružiti preventivnu zaštitu kartičnih transakcija. Aplikacija obezbjeđuje svojim korisnicima kompletnu kontrolu i prevenciju nad različitim tipovima kartičnih transakcija, monitoring transakcija i uključenje upozorenja prilikom obavljanja transakcije.

Instalaciju aplikacije vršite preko Google Play i App Store ovisno o mobilnoj platformi vašeg mobitela, i to na način da u pretraživanje upišete Card Guard.

Nakon toga potrebno je da popunite online formu, i na vaš mobilni telefon putem SMS poruke će se dostaviti aktivacijski ključ.