Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška

Kupovina stana uz BBI partnere

Olakšajte svoju kupovinu stana! BBI Banka je u saradnji sa partnerima omogućila kupcima kupovinu stanova po posebnim pogodnostima finansiranja.

Compact invest d.o.o.

O kompaniji

Compact invest d.o.o. Sarajevo je bosanskohercegovačka kompanija koju su osnovali investitori iz Kuvajta 2012.godine.

Pored ulaganja na području izgradnje nekretnina, firma Compact Invest d.o.o. razmatra i implementira sve održive i profitabilne projekte koji su vezani za poljoprivredu, stočarstvo, ugostiteljstvo, turizam i trgovinu.

Projekat

Sarajevo Waves

Smješten na Ilidži, Sarajevo Waves stambeni kompleks nudi kvalitetu života u prekrasnom prirodnom okruženju. Sastoji se od pet stambenih blokova koji nude ugodne i elegantne apartmane, koji odražavaju napredak u tehnologijama građenja i potrebu za kvalitetnijim stambenim jedinicama. Apartmani posjeduju velike terase sa kojih se pruža predivan pogled na rijeku Željeznicu i olimpijske planine Igman i Bjelašnicu, te jedinstvene prirodnim resursima koji okružuju kompleks. Sve ovo je popraćeno modernom arhitekturom i dizajnom zgrada koje daju novi moderni izgled cijelom mikro području.

Kontakt

Adresa: Rustempašina 41, 71210 Ilidža
Telefon: +387 60 30 11110, +387 33 76 11 66
Web: www.cic.ba
Email: marketing@cic.ba, info@cic.ba

Domoinvest d.o.o.

O kompaniji

Domoinvest je bosanskohercegovačka kompanija koja već duže od 40 godina djeluje na području tri kontinenta.

Historija kompanija počinje 1966. godine, kada je i osnovana u Sarajevu. Njene poslovne aktivnosti obuhvataju poslove u oblasti građevinskog inženjeringa, poslovnog savjetovanja, projektovanja, adaptacije i izgradnje, do završnih i instalaterskih radova. U sklopu navedenih djelatnosti Domoinvest se bavi izradom idejnih i izvedbenih projekata za sve vrste objekata visokogradnje. Kompanija se bavi izradom projekata za enterijersko uređenje objekata različitih namjena, kao i kompletnim opremanjem istih, u skladu s namjenom objekta i željama klijenta. 

Godine 2007. se okreće  razvoju i izgradnji nekretnina u Bosni i Hercegovini, u prvom redu projektovanju, dizajnu, građevinsko-zanatskim radovima i nadzoru radova na poslovnim i stambenim objektima kroz saradnju sa domaćim i stranim investitorima, što je dokaz kvalitete kompanije.

Projekat

Provansa Dobrinja

U oktobru 2014. godine Domoinvest je otpočeo radove na svojoj novoj stambenoj zgradi Provansa Dobrinja. Provansa Dobrinja  je druga stambena zgrada nakon one na Stupu, izgrađene 2011. godine. Projekat je vrijedan 6 miliona KM.

Objekat je sagrađen u sarajevskom naselju Dobrinja poznatom po velikom stepenu urbaniziranosti, te kao takav predstavlja mikrograd s osnovnim, srednjim školama, tržnim centrom, sportskom dvoranom, zelenilom i sličnom infrastrukturom.  Veličina objekta je oko 4000 m2  i nalazi se 100 m od tržnog centra Konzum Dobrinja, prije poznatijeg kao Mercator Dobrinja. Inače, radi se o četvorospratnom objektu sa 60 stambenih jedinica veličine od 30-70 m2 . Provansu Dobrinja karakterizira moderan dizajn i veoma dobra energetska efikasnost. Osim 60 stambenih jedinica, stambena zgrada sadrži unutrašnja parking mjesta, kao i vanjska.

Kontakt

Adresa: Vrazova 8, 71 000 Sarajevo,
Telefon: +387 33 565 175
Web: www.domoinvest.ba
Email: info@domoinvest.ba

Green Invest d.o.o.

O kompaniji

Green Invest doo je firma koja se bavi arhitektonskim i inženjerskim djelatnostima i tehničkim savjetovanjem.

Projekat

Green Residence

Green Residence je objekat novog koncepta življenja sa aspekta modernog načina življenja, očuvanja životne sredine i bezbjednosti korisnika.

Lokacija objekta zbog velike zastupljenost zelenih površina i veličine parcele pretvara stambene jedinice u cjeline koje imaju kvalitete individualnih vila i tako korisnicima pruža poseban osječaj udobnosti zbog malog broja luksuznih jedinica.

Na građevinskoj parceli od 994 m2 projektovan je objekat gabarita 26,50 x 15,00 metara. Arhitektura objekta projektovana je tako da bude u skladu s vremenom u kojem je nastala te uz poštivanje okolnih objekata i ambijenta. Fasada objekta odgovara oblicima savremene arhitekture. Posebna pažnja kod ove  građevine posvećena je energetskoj učinkovitosti te uštedi energije, ali i korištenju obnovljivih izvora energije. Toplotna izolacija fasade je predviđena u debljini od 15 cm. Pažljivo projektovanje, primjena kvalitetnih materijala i povoljni omjer ostakljenih i punih ploha doprinijeli su da se ovaj objekat svrsta u energetsku klasu A.

Koncept objekta je baziran tako da, pored osnovnih potreba stanovanja ponudi i spektar dodatnih - rekreativnih i sportskih sadržaja. Rekreativni sadržaji su raspoređeni u okruženju (park Betanija-Jezero, Pionirska dolina), pa se na taj način podstiče socijalna integracija i pruža dodatni kvalitet korisnicima.

Kontakt

Adresa: Bare Šip 71 000, Sarajevo
Telefon: + 387 61 225 116
Web: www.greenresidence.ba
Email: info@domoinvest.ba