Stipendije | Bosna Bank International

Stipendije BBI banke iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“

Bosna Bank International u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine, te Asocijacijom Fatma dodjeljuje iz Fonda Sheikh Saleh Kamel 500 stipendija godišnje, ukupne vrijednosti 600.000$.

Iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „AlBaraka“ finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100$ tokom 12 mjeseci.

Stipendije su namijenjene učenicima osnovnih ili srednjih škola odnosno redovnim studentima, državljanima BiH, bez jednog ili oba roditelja, ocjenjujući postignuti uspjeh u školovanju, te uzimajući u obzir, između ostalog, ukupne prihode i socijalni status članova domaćinstva.

Konkurs za dodjelu stipendija objavljuje se u pet navrata u toku kalendarske godine pokrivajući cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine, prema regionima: sjeverozapadne BiH, sjeverne BiH, centralne BiH, jugozapadne BiH te centralne i istočne BiH.

Vezane vijesti