Amer Bukvić dobitnik priznanja „Zlatna plaketa najmenadžer“ | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Amer Bukvić dobitnik priznanja „Zlatna plaketa najmenadžer“

16.02.2017.

Amer Bukvić, direktor BBI banke, dobitnik je najvišeg priznanja  u izboru  Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager – „Zlatna plaketa najmenadžer“ – za osnivanje i izuzetno uspješno  funkcionisanje Sarajevo Business Foruma  „Jedan region, jedna ekonomija“ i povezivanje BiH  i regiona sa svjetskom ekonomijom.

Predsjednik Organizacionog odbora izbora najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope za 2016. Pane Škrbić istakao je da je ova nagrada izrasla u globalni brend u regionu te da se dodjeljuje isključivo za uspjeh, bez obzira na to kojoj nacionalnosti neko pripadao.

“Dobitnici ovih nagrada su hrabri i sposobni ljudi, koji su ih zaslužili zahvaljujući pozitivnim pomacima koje su napravili. Zbog toga je biznis daleko ispred politike”, dodao je Škrbić.

Na čelu žirija ove godine bio je predsjednik holdinga “Zepter International” iz Varšave Vibor Mulić koji je, obraćajući se dobitnicima priznanja, kazao kako su svojim uspjehom pokazali da se na ovom području može uspješno voditi biznis. 
Između 1.000 nominiranih, žiri je odlučio dodijeliti 22 biznis nagrade najuspješnijim menadžerima iz 14 zemalja Evrope te nekoliko specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama koji nisu direktno u biznisu, ali podstiču ili prave bolji ambijent za njegov razvoj.
Laureati nagrada Najmenadžer & Najkompanija, kako je žiri obrazložio svoju odluku, „zasluženo dobijaju priznanja, zbog izvanrednih rezultata u radu, afirmacije principa tržišnog poslovanja, realizacije kvalitetnih projekata, novih investicija, otvaranja radnih mjesta, izvoznih dostignuća i ambicioznih razvojnih planova”.

Osim Bukviću, Evropsko udruženje menadžera dodijelilo je specijalna priznanja i Stjepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Republike Hrvatske za rad i doprinos razvoju regiona i Adnanu Šteti, direktoru kompanije Velpro BiH za napredak trgovine i privrednu saradnju.