BBI banci uručena zahvalnica IIN Preporod  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

BBI banci uručena zahvalnica IIN Preporod 

10.09.2021.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini

Islamske informativne novine Preporod svečanom akademijom, koja je održana u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, obilježile su 50 godina  kontinuiranog izlaženja. Tom prilikom Odlukom Organizacionog odbora Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini istaknutim pojedincima i institucijama dodijeljena su priznanja i zahvalnice. Bosna Bank International d.d. Sarajevo dobitnica je Zahvalnice za poslovne partnere. Zahvalnicu je u ime Uprave BBI banke primio Nedžad Gušić.

Strateška odrednica BBI banke je bila i ostaje ubuduće aktivna saradnja sa Islamskom zajednicom u BiH. Prepoznali smo da zahvaljujući Preporodu bosanskohercegovačko društvo ima priliku čitati novine koje promoviraju univerzalne ljudske vrijednosti. BBI banka nastoji  podržati projekte kojima je cilj afirmiranje pozitivnih  ekonomskih, društvenih i kulturnih  vrijednosti naše zemlje. Nastojimo uočiti takve projekte i podržati ih kako bi bili  dijelom pozitivnih trendova u našem društvu i gradili svijetlu budućnost za generacije koje dolaze. Čestitam svim članovima uredništva i redakcije, kao i svim saradnicima „zlatni„ jubilej uz iskrene želje da i dalje nastave svoju misiju preporoda društva i pojedinca“, kazao je Gušić.

Također, ovom prilikom su dodijeljena i javna priznanja. Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je uručio Zlatnu plaketu prethodnom reisu-l-ulemi Mustafa-ef. Ceriću, prof. dr. Hilmi Neimarliji, bivšem glavnom i odgovornom uredniku Azizu Kadribegoviću, prof. dr. Enesu Kariću i dugogodišnjem novinaru Preporoda u mirovini Bajri Pervi. Udruženju Illmije i Muftijstvu bihaćkom su dodijeljena Posebna priznanja. Priznanja za urednike Preporoda su dodijeljena dr. Jusufu Ramiću, dr. Orhanu Bajraktareviću, dr. Ekremu Tucakoviću, mr. Mehi Šljivi i Senadi Tahirović.

Dobitnici Plakete za značajan doprinos su Salih Smajlović, Ahmed Mehmedović, Muharem Omerdić, dr. Enes Ljevaković i dr. Selman Selhanović, dok su Priznanja za istaknute ličnosti dodijeljena Aidi Krzić, Mustafi Spahiću i Muhamedu Veliću. Ova priznanja će naknadno biti uručena Hadžemu Hajdareviću i dr. Fikretu Karčiću.

Dobitnici Zahvalnice za poslovne partnere su BH Telecom, BBI banka, MI Ovako i BH pošta.

Prvi broj Preporoda, koji je izašao kao glasilo Udruženja illmije, štampan je 15. septembra 1970. godine  u deset hiljada primjeraka.