BBI banka dobitnik britanske nagrade ”Best CSR Bank B&H 2015” | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

BBI banka dobitnik britanske nagrade ”Best CSR Bank B&H 2015”

23.09.2015.

Bosna Bank International (BBI) dobitnica je nagrade ”Best CSR (Corporate social responsibility) Bank B&H 2015”, vodećeg finansijskog portala „Global Banking & Finance Review“ iz Velike Britanije. Stručni žiri  odlučio je BBI banci dodijeliti nagradu za najbolju banku u 2015. godini kao priznanje za kontinuiranu opredjeljenost i izvrsnost na polju društveno odgovornog poslovanja.  

“BBI banka nije strogo vođena komercijalnim bankarskim principima. Takav razvojni pristup daje dobre rezultate, kako u poslovnom domenu, tako i u društveno odgovornom poslovanju. Urednički kolegij sastavljen od eminentnih stručnjaka iz najznačajnijih ekonomskih oblasti  je BBI banci dodjelio nagradu ocjenjujući je u četiri kategorije: kao banci koja se fokusira na razvoj privrede u zemlji kroz ulaganje u razvoj i rast privrednih subjekata putem BBI VIP Business Club. Potom se njeno društveno odgovorno poslovanje ogleda kroz ulaganje u razvoj kadrova putem BBI Akademije i podršku zajednici u kojoj posluje  putem niz odgovornih projekata, te posvećenosti poboljšanju kvalitete usluge”, napisala je u obrazloženju nagrade Wanda Rich, jedna od urednica u Global Banking & Finance Reviewu.

Inače, „Global Banking & Finance Review“ prošle godine dodjelio je direktoru BBI banke Ameru Bukviću  priznanje „Best Banking CEO B&H 2014”. Riječ je o priznanju za najboljeg menadžera u oblasti bankarstva u BiH koje svake godine dodjeljuje ovaj britanski portal. Finansijski stručnjaci tom prilikom ocjenjivali su strateške i inovativne pristupe u bankarstvu i ovo  priznanje dodjelili su direktoru BBI banke.