BBI banka donirala sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka donirala sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

07.05.2021.

Podrška projektu Za sretnije djetinjstvo

Bosna Bank International d.d. (BBI) donirala je novčana sredstva za obnovu Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

BBI banka kao društveno odgovorna institucija posebnu pažnju posvećuje najosjetljivijim kategorijama stanovništva. Rado smo se uključili u projekat - Za moje sretnije djetinjstvo i pomogli da djeca bez roditelja u Tuzli dobiju bolje uslove za svakodnevni život“, izjavio je prilikom uručenja donacije Almir Zvorničanin, rukovodilac podružnice BBI banke u Tuzli, u sklopu koje djeluju i poslovnice u Gradačcu, Gračanici, Živinicama, Kalesiji i Srebreniku.

Incijativu „Za moje sretnije djetinjstvo“ za obnovu prostorija Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli pokrenula je Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa partnerima.

„Potrebno je uložiti još dosta napora kako bi svakom djetetu bez adekvatnog roditeljskog staranja bilo omogućeno da živi, raste i razvija se u okruženju punom ljubavi. Iako mnogi segmenti ovog problema nisu u našim rukama, ono što kao zajednica možemo učiniti je da život kakav imaju, zajedno učinimo boljim i ljepšim. Prostorije površine 257m2, koje čini prostrana dnevna soba sa trpezarijom, 6 spavaćih soba sa pripadajućim toaletima i 2 lođe, nalaze se u jako lošem stanju. Raduje nas činjenica da se i BBI Banka pridružila kampanji i zahvalni smo svima koji su odlučili biti dio ove inicijative i doprinijeti poboljšanju uslova u kojima žive djeca u Domu", kazao je tim povodom Tarik Baraković, koordinator programa filantropije Fondacije tuzlanske zajednice.