BBI banka i BBI VIP Business Club u Goraždu: Povezivanje Goražda sa Sarajevom preduslov za brži rast i razvoj Istočne Bosne | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka i BBI VIP Business Club u Goraždu: Povezivanje Goražda sa Sarajevom preduslov za brži rast i razvoj Istočne Bosne

03.04.2018.

U Goraždu je danas održan deseti u nizu okrugli stol na temu „Kako povećati konkurentnost privrede Bosansko-podrinjskog kantona“, što je još jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji je cilj jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.

Okruglom stolu koji je organizovan u saradnji sa Privrednom/gospodarskom komorom FBiH, Privrednom komorom BPK i Udruženjem poslodavaca BPK Goražde, prisustvovalo je preko 40 predstavnika institucija i privrednih subjekata ove regije.

„BBI banka i BBI Vip Business Club su organizirali niz okruglih stolova širom Bosne i Hercegovine, i odaziv je uvijek bio veliki. Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku čuti razmišljanja privrednika sa šireg područja BPK i regije Goražde, a mi im kao banka nastojimo da unaprijedimo naše uslugei da budemo konkurentni na našem bankarskom tržištu te svakako stojimo na raspolaganju svim  privrednicima da budemo dio razvoja njihovih kompanija, kazao je u uvodnom obraćanju Ismet Bukva, rukovodilac BBI filijale u Goraždu. On je dodao da samo zajedničkim naporima i međusobnom podrškom domaćih privrednici mogu postati konkurentni i na tržištima izvan BiH.

O mogućnostima i potencijalima privrede regije BPK govorio je Dževad Terović, predsjednik Privredne komore BPK, ističući da je tema okruglog stola vrlo aktuelna i u interesu svih privrednika.

Privreda BPK je uglavnom izvozno orjentisana i najveći dio svojih ukupnih prihoda ostvaruje izvozom roba i usluga, te najveći nivo pokrivenosti uvoza i izvoza roba i usluga BiH dolazi upravo iz ovog kantona. BBI Banka i Sarajevo Busines Forum predstavljaju šansu privrednicima i doprinose promociji i poboljšanju izvoza roba i usluga i uvoza repromaterijala i sirovina koji se koriste u našim tvornicama“ - kazao je Terović.

Izvršni direktor LRC-a Emil Kučković prezentirao je danas detaljnu analizu privrednih kretanja u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK).

Današnji skup bio je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja regije BPK kantona, a ciljevi su bili razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu današnjeg okruglog stola prezentirane su i mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja regije BPK od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informirani su učesnici o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke. Također prezentirana je i nova on-line platforma u okviru Sarajevo Business Foruma koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka. Platforma je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.