BBI banka kroz program “Liderstva” pokreće natjecanje u pregovaranju i debatama | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

BBI banka kroz program “Liderstva” pokreće natjecanje u pregovaranju i debatama

04.11.2020.

BBI platforma za buduće lidere

Bosna Bank International (BBI) i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” u saradnji s odabranim srednjim školama i gimnazijama u Bosni i Hercegovini najavili su danas organizaciju takmičenja mladih u pregovaranju pod nazivom „BBI liga pregovaranja“. Kroz takmičenje se nastoji podstaknuti mlade, buduće poslovne lidere, da svojim govorom ostvaruju plemenite ciljeve. Tim su povodom danas su u BBI banci direktori triju sarajevskih gimnazija - Senada Salihović, direktorica Treće gimnazije, Seid Alibegović, direktor Druge gimnazije i Lejla Tuzlak, direktorica Prve gimnazije i Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, potpisali Memorandum o saradnji. Naida Hota-Muminović, direktorica Prve bošnjačke gimnazije, koja također učestvuje u projektu, memorandum će potpisati naknadno.

„Takmičenje srednjoškolaca organizirat ćemo u okviru projekta „BBI program liderstva i izvrsnosti“, a cilj nam je da ovo postane platforma za buduće lidere u svijetu biznisa i društvenog života BiH“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Učenici koji budu učestvovali u projektu imat će priliku da nauče nove vještine i da zauzmu važnu ulogu u razvoju zajednice. Samo takmičenje bit će organizirano tako da simulira poslovne situacije u kojima se učenici stavljaju u različite uloge u jednom poslovnom odnosu te pregovaraju detalje kako bi postigli određeni cilj. Učenici prikupljaju poene na osnovu uspješnosti u pregovorima, te najbolji dobijaju atraktivne novčane nagrade i priznanja, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri. Također, najuspješniji među njima imat će priliku da učestvuju u posebnom BBI mentoring programu. Osim takmičenja mladih u pregovaranju, BBI planira i organizaciju tematskih debata između timova odabranih srednjih škola. Na takmičenje se mogu prijaviti učenici 3. i 4. razreda odabranih srednjih škola i gimnazija. Prijava se vrši putem škole, odnosno gimnazije.

Video prilog potpisivanja Memoranduma pogledajte na linku ispod.