BBI banka najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru u 2015. god. | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

BBI banka najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru u 2015. god.

05.11.2015.

BBI banka proglašana je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u 2015. godini prema istraživanju koje je provela kompanija Kolektiv d.o.o. i portal Posao.ba. Priznanje je u ime BBI banke na svečanoj ceremoniji 24. aprila u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu primio Edin Brkić direktor Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke.

Od ukupno 17.500 glasova prikupljenih dvomjesečnim istraživanjem percepcije bh. građana nominovano je 690 kompanija. Rezultati istraživanja su pokazali da je najznačajniji faktor pri odabiru najpoželjnijih poslodavaca imidž kompanije u poslovnom svijetu, zatim dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje. Također, bitni razlozi zbog kojih su poslodavci birani su status kojim se dobija radom kod poslodavca, sigurnost zadržavanja posla i balans poslovnog i privatnog života. U istraživanju su učestvovali ispitanici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te je prosječna dob učesnika od 26 do 30 godina. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu i trenutno su zaposleni.

Istraživanje je još jednom pokazalo da kompanije koje su odabrane za najpoželjnije jesu one koje kontinuirano ulažu u svoj brand, svoj odnos prema zaposlenicima i klijentima, te time zaslužuju priznanje najboljih od najboljih.

Na ceremoniji kojoj je prisustvovalo 150 gostiju, ambasadora, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, političke i poslovne zajednice BiH uručena su priznanja kompanijama za koje su ispitanici naveli da bi najviše voljeli raditi. Osim predstavnika kompanije Kolektiv d.o.o., ovo prestižno priznanje poslodavcima su uručili Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson, ambasador i specijalni predstavnik Evropske Unije Lars-Gunnar Wigemark, te menadžeri projekta MarketMakers.