BBI banka podržala Diplomatski zimski bazar: Prikupljeno 200 hiljada KM za djecu BiH  | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka podržala Diplomatski zimski bazar: Prikupljeno 200 hiljada KM za djecu BiH 

15.02.2018.

Predstavnicima 20 nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini koje pomažu djeci i mladima devetog februara su uručeni čekovi u ukupnom iznosu od 200.000 KM. Sredstva prikupljena tokom Diplomatskog zimskog bazara u Sarajevu uručena su dobrotvornim organizacijama u Gračanici, Doboju, Mostaru, Grahovu, Šamcu, Foči, Zenici, Tuzli, Gacku, Banja Luci, Sarajevu i drugim dijelovima BiH. 

BBI banka kao društveno odgovorna finansijska institucija od 2016. godine podržava održavanje Diplomatskog zimskog bazara i na taj način daje svoj doprinos najosjetljivijoj kategoriji društva. 

“Još jednom želimo zahvaliti našim sponzorima koji su pomogli da pokrijemo sve troškove održavanja Bazara, tako da smo, zahvaljujući tome, bili u mogućnosti dati i više novca djeci sa potrebama”, izjavila je Caroline Ferguson, supruga britanskog ambasadora i predsjednica organizacionog odbora Bazara.

Sandra Horowitz, supruga zamjenika američke ambasadorice u BiH, koja već dvije godine pomaže u organizaciji Bazara zahvalila se svim ambasadama i nevladinim organizacijama, kao i izlagačima koji su učestvovali na Bazaru. 

Za Annaritu Lippiello, suprugu italijanskog ambasadora i novu članicu organizacionog odbora, pomaganje djeci sa potrebama u BiH je izuzetno važno. 

"Bila mi je čast prošle godine posjetiti organizacije koje podržavamo i vidjeti kakvu razliku donacije prave – bez izuzetka, sve ove organizacije su neopjevani heroji ove zemlje, a rad koji oni obavljaju je inspirativan i pravi stvarnu razliku u životima onih kojima pomažu. Za mene je to bilo iskustvo koje otvara oči i motiviše za dalji rad. Zaista nam je drago što smo podržali 20 dobrotvornih organizacija ove godine, diljem BiH, a posebno smo se potrudili da podržimo i one koje nisu u većim gradovima i koje nisu korisnici velikih projekata", kazala je Lippiello.