BBI Business Club u Zenici: Održan okrugli sto na temu “Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije“ | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI Business Club u Zenici: Održan okrugli sto na temu “Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije“

04.02.2019.

U Zenici je danas, u prisustvu velikog broja privrednika, održan okrugli sto na temu „Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije“, kojeg su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u saradnji s Privrednom/gospodarskom komorom FBiH, Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA. Cilj skupa, namijenjenog predstavnicima metaloprerađivačkog i energetskog sektora u Bosni i Hercegovini, bio je razmjena iskustava o potencijalima rasta i razvoja ovih privrednih grana, te određivanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, govorila je o važnosti razmjene informacija među privrednicima s ciljem pronalaska rješenja za unapređenje poslovanja.

“Cilj današnjeg razgovora jeste da dođemo do mogućih prijedloga kako unaprijediti poslovanje, osvojiti nova tržišta i iskoristiti mogućnosti Sarajevo Business Foruma prilikom ostvarivanja ovih ciljeva. Poseban akcent danas stavljamo na metaloprerađivački sektor kao jedan od sektora u Zeničko-dobojskom kantonu s najviše potencijala. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti napraviti iskorak po pitanju zapošljavanja i izvoza“, istakla je Hasečić. 

O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorio je Almin Mališević, direktor sektora industrije Privredne komore FBiH.