BBI dobila priznanje “Najpoželjniji poslodavac” | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI dobila priznanje “Najpoželjniji poslodavac”

10.05.2012.

Prema podacima istraživanja bh. portala Posao.ba Bosna Bank International prepoznata je kao najpoželjniji  poslodavac iz finansijsko-osiguravajućeg sektora. 

Ovo prestižno priznanje direktoru BBI banke Ameru Bukviću uručeno je na svečanoj ceremoniji koja je 10. maja održana u Sarajevu.

U istraživanju koje je ove godine provedeno tokom tri mjeseca: januar, februar i mart 2012. godine, učestvovalo je 8.185 ispitanika iz svih dijelova BiH a broj ispitanika se iz godine u godinu povećava. Imena firmi u istraživanju nisu unaprijed ponuđena i izbor se temeljio isključivo na percepciji korisnika koji su po vlastitom mišljenju navodili one kompanije za koje bi najviše željeli raditi i zbog čega.

Nakon što je 2010. Bosna Bank International dobila prestižni pečat “Superbrands”, u aprilu  2011. godine BBI je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca, a  niz uspjeha nastavljen je i ove godine kada su ispitanici iz cijele BiH BBI banku odabrali za najpoželjnijeg poslodavca iz finansijsko-osiguravajućeg sektora.

Projekat Najpoželjniji poslodavac pokrenut je 2007. godine kad je Posao.ba prvi put pokrenuo istraživanje na portalu kako bi se saznalo ko su to poslodavci za koje bi korisnici najviše voljeli raditi.