BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom malim i srednjim preduzećima | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom malim i srednjim preduzećima

01.08.2019.

Potpisan novi ugovor za privredne subjekte sa područja Općine Centar

Danas su u Općini Centar u Sarajevu predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Nedžad Ajnadžić potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji, čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrirane na području Općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području Općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici ove lokalne zajednice.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI Banci dobiju finansiranje po izuzetno povoljnim uslovima, a u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

„Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 6,2 miliona KM, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100 hiljada KM. Ovakvi projekti su primjeri dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Nama kao instituciji primarni cilj je razvoj BiH i njene privrede.“ – izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International.

Bukvić je naglasio da se realizacijom ovakvih projekata pozitivno utječe na cjelokupno tržište i stvara bolji poslovni ambijent za opstanak i razvoj domaćih kompanija.

„U saradnji s BBI Bankom već treću godinu zaredom na ovaj način podržavamo privredne subjekte koji posluju na području Općine Centar, olakšavamo njihovo poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta.“ – kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, istakavši želju da kroz ovaj projekat privrednici uposle mlade sa područja ove lokalne zajednice.

Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja je 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu, iznos sredstava može biti i veći. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM. Ugovorom su definirani rokovi otplate od 12 do 84 mjeseca, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu pronaći na web stranici https://bbi.ba, u poslovnicama BBI banke ili putem e-maila: linijaopcinacentar@bbi.ba.