BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS

12.06.2017.

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas su uručena 22 pokretna kreveta – kolica za potrebe ove zdravstvene ustanove. Donaciju su uručili direktor Bosna Bank International (BBI) gdin. Amer Bukvić i predsjednik Uprave Securitas BiH gdin. Mirsad Ćatić.

Generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović zahvalila se donatorima i istakla da ovo nije prvi put da ove dvije kompanije pomažu KCUS.   

„Zahvaljujem se na donaciji koju ste napravili za KCUS. Vi znate da donacije koje se uručuju KCUS nisu samo za uposlenike, nego i za one koji su nama najvažniji, a to su naši pacijenti. Kad olakšate našim uposlenicima posao, vi ste time pomogli da pacijentima pružimo bolju uslugu. Ovu donaciju čine 22 pokretna kreveta za bolesnike i njihov transport. Ovo je druga donacija tima BBI banke i Securitasa BiH“, rekla  je prof. dr. Izetbegovć. 

Prema njenim riječima prva donacija je ona koju je KCUS ostvario renovirajući više od pola zgrade Klinike za bolesti srca, krvih žila i reumatizam.  

Direktor BBI banke gdin. Amer Bukvić je istakao da mu je čast biti podrška KCUS, te da kompanija koju predstavlja nastavlja biti društveno odgovorna kompanija. 

„Islamska razvojna banka, u čijem je vlasništvu BBI banka, u proteklih 15 godina obezbjedila je preko 50 miliona maraka donacija bolnicama i školama širom države Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu učestvovali smo u rekonstrukciji četiri škole u Maglaju i radili smo rekonstrukciju Odjela dječije hirurgije u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. BBI banka je dio zajednice, a prosperitet zajednice je snaga obrazovnog i zdravstvenog sistema, odnosno škola i bolnica. Koristim ovu priliku da se zahvalim KCUS i svim doktorima koji jako puno rade pomažući svim našim građanima“, naveo je gdin. Bukvić .  

Gdin. Mirsad Ćatić naveo je da Securitas BiH učestvuje u velikom broju društveno odgovornih akcija zajedno sa svojim klijenitima, a među kojim je i BBI banka. 

„Spomenuo bih da smo u proteklom periodu u saradnji sa našim klijentima i partnerima pomogli rad Roditeljske kuće u Sarajevu i Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama "Sumero". Uvijek možemo dio novca izdvajati i zajedno napraviti korake koji su možda mali, ali su važni za ovakve institucije.“, rekao je gdin. Ćatić.

Donirani pokretni kreveti-kolica bit će raspoređena na klinike u sklopu Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu i stavljeni na raspolaganje najtežim pacijentima.