BBI VIP Business Club predstavio Sarajevo Business Forum 2017 u Tirani i pozvao na umrežavanje i otvaranje novih poslovnih prilika | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI VIP Business Club predstavio Sarajevo Business Forum 2017 u Tirani i pozvao na umrežavanje i otvaranje novih poslovnih prilika

22.04.2017.

O mogućnostima ulaganja i proširenja poslovanja u regionu putem Sarajevo Business Foruma danas su informisani privrednici iz Albanije. U saradnji sa United Bank of Albanija (UBA) dana 21.04.2017. godine u Tirani je organizirana radionica i predstavljanje SBF-a za oko 60 privrednika iz ove države koji su iskazali interes za saradnju, prvenstveno u oblasti metalne i drvoprerađivačke industrije.

"Saradnja sa privrednicima iz Albanije od izuzetne je važnosti za bh. kompanije. Albanija bi mogla uskoro postati strateško tržište za izvoz bh. proizvoda. Inače, vanjskotrgovinska razmjena sa Albanijom je mala, izvoze se uglavnom proizvodi od metala, drveta i mineralnih ulja. Uvoze se uglavnom sirova koža, te poljoprivredni proizvodi“, izjavio je Muhamed Prlja, direktor United Bank of Albania.

Sarajevo Business Forum 2017, održat će se 22. i 23. maja ove godine u glavnom gradu BiH pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, uz podrškuVijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i privrednih komora i domaćih i stranih kompanija.

„BBI VIP Business Club je do sada održao niz prezentacija i radionica za pripreme projekata za Sarajevo Business Forum širom Bosne i Hercegovine i regiona, i to u Zenici, Mostaru, Posušju, Banja Luci, Bihaću, Goraždu, Beogradu, Tešnju, Tuzli i Skopju...“ kazala je Azra Čolić, istakavši brojne prednosti članstva i saradnje sa BBI VIP Business Clubom.

Svi detalji o predstojećem Sarajevo Business Forumu 2017. dostupni su putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.