BBI VIP Business Club suorganizator konferencije "Pouzdanost 2017": Priznanja za kompanije s natprosječnim pokazateljima poslovanja | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije "Pouzdanost 2017": Priznanja za kompanije s natprosječnim pokazateljima poslovanja

23.11.2017.

U Hotelu Hills u Sarajevu danas je održana konferencija «Pouzdanost 2017» na kojoj su dodijeljena priznanja bonitetno najuspješnijim firmama u BiH.

Ovogodišnju kampanju "Pouzdanost" kompanija LRC provodi u saradnji sa Poslovnim novinama iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada, sa suorganizatorom BBI VIP Business Club.

Priča o uspjehu, sudeći po broju okupljenih zvanica na poslovnoj konferenciji «Pouzdanost 2017», zasigurno je postala inspiracija, motivacija i dodatna snaga za privrednike u BiH.

Pouzdane kompanije moraju imati posebno mjesto u poslovnom svijetu jer biti bonitetno pouzdana kompanija znači biti stabilan oslonac svojim kupcima, dobavljačima, partnerima.

To posebno mjesto svakako je bila poslovna konferencija «Pouzdanost 2017», koja se danas održala u Hotelu Hills u Sarajevu, na kojoj su svečano dodijeljeni certifikati bonitetne pouzdanosti i priznanja „Bonitetne zvijezde“

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te je kao suorganizator pružio dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede.

"Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kroz BBI VIP Business Club prepoznaje značaj razvoja malih i srednjh preduzeća za bh. privredu, te smo sretni što smo kao suorganizator poslovne konferencije «Pouzdanost» dali svoj doprinos u prepoznavanju i afirmaciji pouzdanih bh. kompanija. BBI VIP Business Club sa svojim poslovnim partnerima radi na kreiranju nove, prosperitetnije i zdravije poslovne klime u BiH, pogotovo kada su u pitanju privlačenje stranih investicija i poslovanje sa inostranim partnerima", kazao je direktora Marketinga i komunikacija Bosna Bank International d.d. Sarajevo Dino Selimović.

Izvršni direktor LRC-a Emil Kučuković naglasio je da njihov cilj pričati priče o uspjehu, afirmisati one najbolje vrijednosti koje bi trebale biti glavne osobine uspješnih i onih koji to žele biti jer "Pouzdanost" je uistinu jedna od tih vrijednosti.

"LRC kontinuirano radi na prikupljanju, obradi i distribuciji poslovnih informacija, prije svega o finansijskim pokazateljima poslovanja domaćih i kompanija u regiji. Upravo ove informacije su temelj projekta «Pouzdanost 2017», jer predstavljaju objektivan, stručan i nezavisan okvir za formiranje bonitetnih ocjena. Naša je želja i cilj da kroz ovaj projekt svim privrednicima zaista pružimo novu inspiraciju i motivaciju za napredovanje i razvoj“ rekao je Kučuković.

Zanimljivo je da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene analizom bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunilo kriterije. Koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u 2016. godini čini nevjerovatnih 15,4 milijarde KM.

Treba istaći da je okvirna metodologija dodjele i izgled certifikata  «Pouzdanost»  uniformiran i vizualno usaglašen s certifikatom iz Slovenije. Na ovaj način će i privrednici iz EU imati priliku prepoznati najpouzdanije bh. firme. Zemlje regije Hrvatska, Srbija i BiH su se aktivno uključile u projekt i u narednom periodu očekuje se usaglašavanje kriterija i standardizacija procesa bonitetnog certificiranja.

BBI Business Club je kao suorganizator pružio dodatnu podršku kompanijama i to kroz namjenske članske pakete za bonitetno pouzdane kompanije.

Više fotografija možete pogledati ovdje.