BBI VIP Business Club u Mostaru: Turizam, poljoprivreda i IT kao razvojne prilike Hercegovine | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI VIP Business Club u Mostaru: Turizam, poljoprivreda i IT kao razvojne prilike Hercegovine

05.02.2019.

“Turizam, poljoprivreda i IT kao glavne razvojne grane Hercegovine” bila je tema današnjeg Okruglog stola održanog u Mostaru, kao jedne od pripremnih aktivnosti jubilarne, 10. međunarodne investicijske konferencije “Sarajevo Business Forum 2019”.

Cilj skupa, pored definiranja potencijala rasta i razvoja sektora turizma, poljopivrede i IT-a, jeste i identificiranje profila poslovnih partnera i investitora kako bi se uz pomoć BBI VIP Business Cluba ostvarila nova poslovna partnerstva koja će dovesti do razvoja tržišta i omogućiti nove prilike privrednicima iz pomenutih sektora. O bogatoj turističkoj ponudi Hercegovine govorili su Ramiz Bašić  iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona i Danijela Lovrić, predstavnica Privredne/gospodarske Komore Federacije BiH. Prema njihovim informacijama godišnji rast turista na ovom području je 13 posto, ali još uvijek ima potencijala  za razvoj ponude kako bi se prosjek zadržavnja od 2,5 dana povećao. 

Ivica Barbarić, predstavnik Privredne/gospodarske Komore Federacije BiH, osvrnuo se na potencijale poljoprivrednog bogatstva Hercegovine.“U posljednje vrijeme imamo veliku ekspanziju proizvodnje smilja i maslina i u tom smjeru treba razvijati ovaj potencijal. Ovim proizvođačima neophodno je omogućiti im finansijsku podršku“, izjavio je Barbarić.

Predstavnik udruge Mostar Software Citya, Marko Laco je govorio o perspektivama koji se nude mladima u Bosni i Hercegovini u IT sektoru. On je naglasio da u ovoj oblasti mladi ljudi iz cijele BiH imaju odličnu perspektivu.

“Cilj BBI banke i BBI VIP Business Cluba jeste da pružimo podršku svim privrednicima, ne samo u vidu finansijskih usluga, već im pomoći i u umrežavanju sa investitorima. Sarajevo Business Forum nudi odličnu platformu privrednicima da prezentiraju svoje kompanije i pronađu nove poslovne partnere i investitore” izjavila je Indira Ćišić, rukovodilac Podružnice BBI banke Mostar.


Za dodatne informacije i pitanja molimo kontaktirajte: BBI VIP Club, email: vip@bbi.ba, telefon:   +387 33 275 508