BH Mreža: Besplatno podizanje gotovine na više od 150 bankomata u BiH | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BH Mreža: Besplatno podizanje gotovine na više od 150 bankomata u BiH

07.07.2017.

Pet bosanskohercegovačkih banaka: Union Banka, Bosna Bank International (BBI), ASA Banka, Vakufska banka i Privredna banka Sarajevo (PBS), omogućile su svojim klijentima besplatno podizanje novca na više od 150 bankomata širom BiH.

BH Mreža bankomata treća je po veličini u odnosu na broj dostupnih bankomata u Bosni i Hercegovini i omogućava klijentima navedenih banaka, vlasnicima debitnih kartica, podizanje novca bez naknade na bankomatima banaka članica BH Mreže.

BH Mreža se dodatno proširila nakon što je prošle godine došlo do pripajanja Moja Banka Sarajevo Investicijsko-komercijalnoj banci Zenica, čime je nastala ASA Banka Sarajevo, koja je preuzela članstvo u BH Mreži. Na taj način došlo je do povećanja broja bankomata, što ide u prilog svim klijentima ovih pet domaćih banaka.

Objedinjavanjem bankomata naših pet banaka u BH Mrežu, omogućili smo lakši pristup novčanim sredstvima građanima BiH na cijeloj teritoriji naše zemlje. Korisnici debitnih kartica domaćih banaka mogu besplatno podizati novac na više od 150 bankomata u BiH, što značajno olakšava njihove finansijske transakcije. U odnosu na druge bankarske grupacije u BiH, BH Mreža nalazi se na trećem mjestu po veličini, što naše članice čini najpristupačnijim bankama za svoje klijente, bilo kada i bilo gdje“, istaknuli su predstavnici Union banke, BBI banke, ASA banke, Vakufske banke i PBS banke.

Ujedinjena BH mreža bankomata počela je s radom u aprilu 2013. godine, a realizacija projekta moguća je zahvaljujući infrastrukturi Bamcarda, jedinstvenog domaćeg procesnog centra, koji banke učesnice projekta koriste za procesiranje kartičnih transakcija.

Lokacije bankomata možete pogledati ovdje.