Borut Pahor, predsjednik Republike Slovenije dolazi na Sarajevo Business Forum 2018 | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Borut Pahor, predsjednik Republike Slovenije dolazi na Sarajevo Business Forum 2018

17.04.2018.

Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori. Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije Jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da održi govor u posebnom obraćanju u ime  Republike Slovenije, članice Evropske Unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela „Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU“.

Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekonomija država zapadnog Balkana sa Evropskom Unijom, kao i predstavljanju Jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.