Da mali postanu veliki: Mališani iz BiH u posjeti poslovnicama BBI banke | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Da mali postanu veliki: Mališani iz BiH u posjeti poslovnicama BBI banke

01.11.2019.

Povodom Međunarodnog dana štednje 31. oktobra polaznici vrtića „Vrapčić“ iz Sarajeva posjetili Centralu BBI banke u Sarajevu. Djecu je u filijali u Sarajevu dočekao Damir Zukanović, rukovodilac Filijale Sarajevo sa saradnicima gdje su na jednostavan i djeci razumljiv način pokazali poslovanje banke i objasnili kakvo je to zanimanje bankar. Djeci se nastojalo ukazati na važnost štednje, a odgovarali su i na niz zanimljivih dječijih pitanja.

Na sličan način Dan štednje obilježen je i u ostalim poslovnicama BBI banke: podružnici Visoko posjetila su djeca iz igraone Sumejja, poslovnicu Dobrinja posjetila su djeca iz vrtića Amel i Nur, dok su u podružnici Bugojno o štednji učili učenici Prve osnovne škole Bugojno. Učenici iz OŠ Paljić Polje posjetili su poslovnicu Gornji Vakuf, dok su djeca iz vrtića Evlad posjetila podružnicu Tešanj. Poslovnicu Živinice posjetili su djeca iz obdanište Živinice a u Brčkom su bila djeca iz vrtića Evlad.

BBI banka kao društveno odgovorna banka koja naročitu pažnju posvećuje obrazovanju mladih kroz stipendiranje učenika, studenata i postdiplomaca, na Međunarodni dan štednje u svim svojim poslovnicama i filijalama ugostila je mališane iz BiH i dala svoj doprinos unapređenju zdravih navika štednje još od djetinjstva.

Štednja je jedan od temelja rasta i razvoja svakog društva preko kojeg se dolazilo do višeg životnog standarda i stabilnosti nacionalnih ekonomija. Osim jedinstvene štednje sa stopostotnom garancijom, BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti.

Za više informacija o ovoj ponudu štednje posjetite najbližu poslovnicu BBI banke, posjetite stranicu www.bbi.ba ili pozovite besplatni info broj 0800 200 20.