Direktor BBI-a dobitnik priznanja “Najmenadžer 2011.” iz oblasti bankarstva | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Direktor BBI-a dobitnik priznanja “Najmenadžer 2011.” iz oblasti bankarstva

07.07.2011.

U Sarajevu je 7. jula 2011.  održana 24. po redu svečana ceremonija dodjele priznanja "Najmenadžer i najkompanija" regiona jugoistočne i srednje Evrope, u organizaciji Nezavisne regionalne agencije iz Zenice. Dodijeljeno je 25 menadžerskih nagrada, te 11 nagrada najuspješnim pojedincima.

Priznanje Najmenadžer za oblast bankarstva dobili su Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International i Milan Radović, direktor Nove banke iz Banje Luke. 

Na svečanosti su dodiljene i nagrade iz kategorije “Super šampioni biznisa - najmenadžeri i najkompanije za 2011.” ( kompanije iz BiH i Srbije) te "Najmenadžer i najkompanija regiona" (najuspješniji menadžeri iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore i Albanije).

Kao i ranijih godina, i za 2011. godinu je dodijeljen određeni broj priznanja pojedincima, kompanijama i institucijama koje nisu direktno u biznisu, ali je njihov značaj za uspješan podsticaj razvoju biznisa u regionu veliki.

Tradicionalna nagrada "Najgradonačelnik" ove godine je pripala gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu.  "Najambasador" je ambasador Kraljevine Švedske u BiH Bosse Hedberg, a specijalno priznanje za razvoj demokratije i uvođenje bezviznog režima u BiH uručeno je i poslanici Evropskog parlamenta sa sjedištem u Briselu Tanji Fajon. 

Nagrada za oblast obrazovanja uručena je prof. dr. Veljku Trivunu, dekanu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

Iz oblasti novinarstva i medija, između ostalih, nagradu je dobila TV1 za emisiju “Kapital” koja je kontinuirano pratila rad Sarajevo Business Foruma i BBI-a, kao njegovog organizatora. 

Na ceremoniji su uručena i "Specijalna priznanja" za vrhunske rezultate u pojedinačnim branšama, te Ivi Josipoviću, predsjednik Republike Hrvatske, za učešće u širenju demokratskih procesa.