Globalna investicijska kompanija Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019.  | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Globalna investicijska kompanija Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019. 

06.04.2019.

Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Al Zamil Group Holding Company i bivši predsjednik Privredne komore Saudijske Arabije, najavio je svoj dolazak na deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, koji se provodi u organizaciji BBI Banke a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao jedna od vodećih globalnih investicijskih kompanija, Zamil Group Holding je prepoznala privredni potencijal Bosne i Hercegovine, te iskazala svoj interes da proširi svoje poslovanje na ovim prostorima. 

Ova kompanija ima izuzetno širok spektar poslovanja u mnogim sektorima, te zapošljava preko 21.000 radnika u preko 60 zemalja svijeta. Pored razvoja novih tehnologija za klima uređaje, posluje između ostalog i u sektoru proizvodnje plastike, metala i boja, a glavni fokus joj je usmjeren na građevinarstvo i industrijsko investiranje. 

Kao pionir u mnogim poslovnim poduhvatima i jedan od lidera privredne zajednice u Kraljevini Saudijske Arabije, Zamil Group Holding Company već 90 godina bilježi izuzetne rezultate, te je uvijek u potražnji za novim poslovnim prilikama. 

Neki od najznačajnijih klijenata Zamil Group Holdinga su Siemens, Hyundai Engineering & Construction, Aluminium Bahrain Co. (ALBA) i Mitsubishi Heavy Industry Ltd. 

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati u Sarajevu od 17. do 19. aprila će pored Zamil Group Holdinga ugostiti i veliki broj drugih stranih i domaćih investitora, te pruža jedinstvenu priliku domaćim privrednicima da predstave svoje poslovne projekte.