Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

01.12.2021.

Želite li svoj novac povjeriti stabilnoj, sigurnoj, pravednoj i kapitalno jakoj finansijskoj instituciji koja sveukupna sredstva ulaže u razvoj privrede naše zemlje, obratite se Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo. Oročena štednja je optimalan izbor za Vas ako imate određeni iznos sredstava i nemate namjeru koristiti ta sredstva u određenom vremenskom periodu. Ovaj model vam omogućava da svoj novac, u domaćoj (KM) ili stranoj valuti (EUR, USD), deponujete na unaprijed određeni period na svoj štedni račun u BBI banci i ostvarite prihod po osnovu investiranja u profitabilne projekte.

BBI banka posluje u skladu sa islamskim finansijskim principima, što znači da prikupljeni slobodan novac od svojih štediša banka investira u realne, profitabilne i prije svega halal-projekte. Novoostvareni profit iz tih projekata BBI banka će podijeliti sa svojim štedišama u vidu isplate prinosa na štednju. Ističemo da su štedni ulozi do 50.000 KM osigurani prema Zakonu o osiguranju depozita. BBI banka od 1. decembra 2021. nudi i posebnu ponudu na depozite do 20.000 KM na periode od 24 ili 36 mjeseci i stopom prinosa do 1,10 posto.

Štednja u BBI banci je sigurna, stabilna i pouzdana. Stabilnost i sigurnost, između ostalog garantuju i dioničari BBI banke - Islamska razvojna banka (IsDB) koja je u vlasništvu 57 vlada zemalja članica OIC-a. Islamska razvojna banka je institucija koju svjetske rejting-kuće Fitch Ratings i Moody's već 15 godina zaredom ocjenjuju sa AAA - najvećom mogućom ocjenom. Dioničari BBI d.d. Sarajevo su i dvije vodeće islamske banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB). BBI banka, jedna od najbrže rastućih banaka u Bosni i Hercegovini sa aktivom većom od 1,4 milijarde KM, članica je i Agencije za osiguranje depozita BiH.

Štednjom u BBI banci pruža vam se mogućnost da pomažete drugima u nekom korisnom projektu, kao što su: obrazovanje, izgradnja kuće, stana, poslovnog prostora, fabrike, izrada ili nabavka neke mašine za proizvodnju... Na taj način možete direktno doprinositi razvoju bosanskohercegovačke privrede, otvaranju novih radnih mjesta i generalno stvaranju boljeg ambijenta za život i rad u našoj državi.

Za one koji žele fleksibilnost, tu je BBI otvorena štednja, koja omogućava slobodno raspolaganje sredstvima štednog uloga do definisanog minimalnog iznosa oročenja. U okviru ove štednje klijenti imaju mogućnost povećanja i smanjenja štednog uloga tokom ugovorenog perioda oročenja. Za više informacija o štednji u BBI banci posjetite najbližu poslovnicu BBI ili pozovite besplatni info telefon 080 020 020

Detaljnije informacije o vrstama štednje u BBI pročitajte na linkovima ispod: