Ko će osvojiti titulu lidera u BBI ligi pregovaranja | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Ko će osvojiti titulu lidera u BBI ligi pregovaranja

19.11.2020.

Izbor najboljih poslovnih lidera

Takmičenje mladih “BBI liga pregovaranja” počelo je danas sa učenicima četiri sarajevske gimanzije: Prvom, Drugom, Trećom i Prvom bošnjačkom. Projekat koji je BBI banka pokrenula u saradnji sa partnerima za početak će se odvijati u ove četiri sarajevske škole, a planirano je da u ovom programu BBI liderstva i izvrsnosti učestvuju mladi iz cijele BiH.

„Znamo da su ljudski resursi najvažniji kapital jedne države i društva, te organiziramo program liderstva i izvrsnosti kako bismo identificirali mlade ljude koji su budući lideri u različitim oblastima i pomogli im da realiziraju svoje potencijale. Počeli smo sa četiri najjače sarajevske gimnazije, ali planiramo program proširiti i na druge škole širom Bosne i Hercegovine. Od naših stručnjaka iz banke i BBI akademije učenici imaju priliku naučiti važne koncepte pregovaranja kao i bankarsku terminologiju. Najboljim učenicima pomoći ćemo u njihovom obrazovnom razvoju i omogućiti im praksu u najboljim kompanijama“, izjavio je tim povodom Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Drugi dio programa se odnosi na tematske debate, dok je treća komponenta vezana za podsticanje mladih na društveno odgovoran angažman u zajednici.

U toku su pretkvalifikacije u svakoj od ovih škola što će rezultirati sa 20 najboljih učenika koji će nastvaiti takmičenje u BBI ligi pregovaranja sa drugim školama. U procesu pregovaranja jedan učenik ima ulogu bankara, a drugi klijenta.

Učenici prikupljaju poene na osnovu uspješnosti u pregovorima, te najbolji dobijaju atraktivne novčane nagrade i priznanja, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri. Također, najuspješniji među njima imat će priliku da učestvuju u posebnom BBI mentoring programu.