NAGRADA “NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC” 2011 | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

NAGRADA “NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC” 2011

01.10.2011.

Prema podacima istraživanja provedenog među 6.669 ispitanika iz svih dijelova BiH,  Bosna Bank International prepoznata je kao jedan od šest najpoželjnijih poslodavaca iz finansijskog sektora. U društvu sa BBI, jedinom bankom koja u Bosni i Hercegovini posluje po islamskim finansijskim principima, našle su se još i UniCredit banka, Sparkasse, Volksbank, Hypo Alpe Adria i NLB Tuzlanska banka.

Priznanje “Najpoželjniji poslodavac” direktoru BBI-a Ameru Bukviću uručio je Edin Mehić, generalni direktor portala "Posao.ba".
Projekat "Najpoželjniji poslodavac u BiH" pokrenut je 2007. godine kada je organizirao prvo istraživanje među građanima, a cilj projekta je promoviranje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH da bi se kompanije dodatno motivirale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

Edin  Mehić je na svečanosti povodom objavljivanja rezultata istraživanja kazao  da je portal “Posao.ba” od nastanka posredovao u zapošljavanju 9.000 ljudi.