Objavljen Javni poziv za Subvencioniranu liniju Bosansko-podrinjskog kantona | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Objavljen Javni poziv za Subvencioniranu liniju Bosansko-podrinjskog kantona

01.11.2017.

Javni poziv privrednicima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Vlade BPK objavljen je danas u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Bosna Bank International (BBI) i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte sa područja BPK. Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM. Zahvaljujući subvenciji Vlade BPK u iznosu od 378.000 KM, kompanije registrovane na području BPK sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 1,89 posto.

Radi se o sredstvima koja su namijenjena svim subjektima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, a posebno za povećanje postojećih kapaciteta ili unapređenja usluge, novih zaposlenja ili korištenja sredstava u svrhu održavanja tekuće likvidnosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do iskorištenja predviđenih fondova.

Zainteresirani privrednici za sve detaljnije informacije o subvencioniranoj liniji Bosansko-podrinjskog kantona mogu dobiti u filijali BBI banke u Goraždu, putem e-mail adrese: linijabpk@bbi.ba  i/ili na 038 241 491, 033 275-264, 033 275-234; fax: 033 203-122.

Javni poziv možete pogledati ovdje.