Pripremne radionice za SBF 2017 | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Pripremne radionice za SBF 2017

27.02.2017.

U sklopu priprema za 8. međunarodnu investicijsku konferenciju - Sarajevo Business Forum (SBF) 2017., koja će se 22. i 23. maja 2017. održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) nastavila je sa organiziranjem radionica za kompanije i pojedince za prijavu i izradu projekata koji bi mogli biti prezentirani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u. Radionica je 21. februara održana u Mostaru i danas u Posušju, gdje je privrednicima predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima, kakvi su prihvatljivi investitorima koji će učestvovati na SBF-u 2017.

„Poslovni ljudi iz Hercegovine pokazali su interes za pronalazak investitora u oblast IT industrije i poljoprivrede. Također, BBI VIP biznis klub nastoji povezati domaće proizvođače u pronalasku stranih tržišta. Fokus ovogodišnjef Foruma je na saradnji sa Indijom, Azerbejdžanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima  i zemljama zapadne Evrope, posebno Njemačkom“, izjavila je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP biznis kluba.

Predstavnici BBI banke u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije i kantonalnim privrednim komorama FBiH, održat će ove radionice i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini kako bi svima dali priliku da na najbolji način pripreme projekte za predstavljanje. O tačnim terminima održavanja radionica BBI će blagovremeno obavijestiti javnost.

Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI banke ili putem stranice http://sarajevobusinessforum.com