Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2019" | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2019"

24.01.2019.

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 17. aprila dodijelit će prestižna priznanja –"Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, a na osnovu ocjene stručnog žirija, planirano je da se dodijele nagrade u 6 kategorija, i to: New Business of the Year (Novi biznis/kompanija godine), Business of the Year (Biznis/kompanija godine), Entrepreneur of the Year (Poduzetnik godine), Youth Employer of the Year (Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade), Social impact Award (Nagrada za društveni uticaj) i Innovator of the Year (Inovacija /inovator godine).

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja jubilarnog 10. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

"Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Mi u BBI banci već smo počeli s pripremama za 10. Sarajevo Business Forum. Na projektu ekonomskog povezivanja regiona sa svijetom radimo evo već desetu godinu u nastojanju da zajedničkim nastupom prema trećim tržištima postanemo privlačna destinacija za strane investitore. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu“, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren za kompanije i pojedince iz regije koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan utjecaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade. Prijave za nagrade ostaju otvorene do 17.03.2019. godine, a prijaviti se mogu kompanije i pojedinici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Albanije koji svojim poslovanjem doprinose razvoju poduzetinčke klime u regiji putem e-maila: awards@sarajevobusinessforum.com.

Deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IsDB) i drugim domaćim i međunarodnim partnerima, a pokrovitelj 10. SBF-a je Predsjedništvo BiH.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Prethodnih godina ove prestižne nagrade su dodijeljene istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije.
•    U Kategoriji Novi biznis godine/ New Business of the Year/ dobitnici su bili: Žitopeka, BiH, HUB387, BiH i Networks Sarajevo, BiH.
•    U kategoriji Biznis godine / Business of the Year/, prestižna priznanja SBF-a dobili su: Klas d.d. Sarajevo, BiH, HIFA Group, BiH, Nikola Tesla Airport, Srbija.
•    Priznanje SBF-a u kategoriji Poduzetnik godine/ Entrepreneur of the Year/ žiri je 2016 godine dodijelio  Gazmend Haxhia iz Albanije i 2018.  Snježani Kopruner, generalnoj direktorici GS BiH. 
•    U kategoriji Youth Employer of the Year, do sada su priznanja dobili: Infobip d.o.o. Sarajevo, BiH, kompanija MSAN Group, Hrvatska i kompanija Mozaik Foundation, BiH.
•    Sarajevo Business Bridge Awards u kategoriji Social impact Award, dobili su: FIS Vitez, BiH, Hastor Foundation, BiH i Porto Montenegro-Adriatic Marinas, Crna Gora
•    Najbolji inovatori, odnosno inovacije, prema ocjeni stručnog žirija, u prethodne tri godine su: Dejan Šumak, Slovenija, Gorenje Group, Hrvatska i Bamcard d.d. Sarajevo za uslugu KVIKO.

Za više informacija molimo kontaktirajte: awards@sarajevobusinessoforum.com.