Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio dolazak na 10. Sarajevo Business Forum | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio dolazak na 10. Sarajevo Business Forum

16.04.2019.

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum. Sa zamjenikom turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana na 10. Sarajevo Business Forum dolazi i velika delegacija iz ove zemlje.

Diplomirao je menadžmet na Univerzitet Çukurova, a magistrio na Wayne State University u Sjedinjenim Američkim Državama,  biznis i proizvodni inžinjering, gdje je također doktorirao  industrijski inžinjering. Obnašo je vrlo važne funkcije u akademskoj zajednice gdje je, između ostalog bio i zamjenik dekana Beykent Univerziteta. Osim u akademskoj zajednici bio je  angažovan i kao konsultant i savjetnik kako za državne tako i privatne kompanije. Također, bio je  angažovan na brojnim razvojnim projektima u okviru Turkish Airlinesa.

Sarajevo Business Forum desetu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom  razvojnom bankom (IDB) i drugim partnerima, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Trodnevna poslovno - investicijska konferencija održat će se od 17. do. 19. aprila 2019. godine u glavnom gradu BiH. Sve informacije i online registracija učesnika dostupne su putem stranice https://sarajevobusinessforum.com/.