Poziv za dostavu aplikacija za Transformers Roadshow takmičenje | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

Poziv za dostavu aplikacija za Transformers Roadshow takmičenje

04.07.2019.

Islamska razvojna banka (Islamic Development Bank) je pokrenula takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija pod nazivom "Transformers Roadshow" koje je dosad održano u nekoliko zemalja a naredno će se održati u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International. 

Transformers Roadshow je platforma za podršku rada inovatora i poduzetnika. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.   

Inovatori iz Bosne i Hercegovine i regije su pozvani da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a. Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 USD.

Kako se prijaviti?

Kako biste uzeli učešće u ovom takmičenju, potrebno je izvršiti registraciju na Engage platformi koja se nalazi na www.isdb-engage.org i projekat prijaviti putem online forme koja se nalazi na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow

Takmičenje se sastoji od dvije faze:

Faza 1 - Inicijalna selekcija - Selekcija najboljih 15 projekata iz regije, rok za prijavu je 10. septembar 2019. godine

Faza 2 - Prezentacije i odabir pobjednika - U subotu, 28. septembra 2019. godine prethodno odabranih 15 finalista će biti u prilici da prezentiraju svoje ideje stručnom žiriju koji se sastoji od eksperata iz oblasti tehnologije, biznisa i održivog razvoja iz različitih dijelova svijeta.

Isti dan će biti poznati pobjednici takmičenja.

Procedura podnošenja prijava i napomene:

 1. Registrovati se i popuniti online aplikacioni formular koji se nalazi na linku: https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow
 2. Rok za podnošenje online prijava je 10.09.2019. godine;
 3. Svaki aplikant može prijaviti samo jedan projekat;
 4. Aplicirati može jedna osoba (individualno) ili tim od maksimalno tri osobe;
 5. Nema ograničenja po pitanju veličine ili obima ideja;
 6. Inovativne ideje:
  1. Mogu se odnositi na razvoj proizvoda, usluge ili sistema,
  2. Moraju biti vezane za određeni razvojni izazov koji se odnosi na jedan od sljedećih ciljeva: sigurnost hrane, dobro zdravlje, kvalitetno obrazovanje, čista voda i sanitacija, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura;
 7. Preferencija će biti data idejama koje:
  1. se mogu replicirati u zemljama članicama Islamske razvojne banke bez većih izmjena ili prilagodbi,
  2. demonstriraju potencijal za rast u smislu održavanja očekivanog efekta,
  3. imaju potencijal za patentiranje i razvoj u komercijalni proizvod ili uslugu sa očekivanim doprinosom. 

Pozivamo istraživače, inovatore i poduzetnike u Bosni i Hercegovini i regiji koji rade na projektima koji podržavaju ciljeve održivog razvoja da se prijave i prezentiraju svoj projekat, što im daje mogućnost osvajanja nagrade od 3.000USD.