Priznanje Ameru Bukviću za doprinos ekonomskom uvezivanju i privlačenju investicija u BiH | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Priznanje Ameru Bukviću za doprinos ekonomskom uvezivanju i privlačenju investicija u BiH

16.02.2017.

U okviru obilježavanja Dana Evrope koje organizira Evropski pokret u BiH  u Čapljini  je danas održana panel diskusija na temu „Ekonomska diplomacija i uloga lokalnih zajednica u društvenim tokovima i procesu EU integracije“. Jedan od ključnih govornika na panelu bio je Amer Bukvić  direktor BBI  banke, zajedno sa Milanom Bandićem, gradonačelnikom grada Zagreba, profesorom Jasminom Hošom iz Tondacha i Martinom Pamerom  ambasadorom Austrije u BiH. Moderator panela na kojem je razgovarano o ekonomskoj diplomaciji i tome kako unaprijediti ekonomsku saradnju i privući strane investitore bio je Ivan Barbalić bivši ambasador BiH pri UN-u i Rusiji.

Također, danas je u Čapljini Evropski pokret Bosne i Hercegovine dodijelio priznanje direktoru BBI banke i inicijatoru Sarajevo Business Foruma Ameru Bukviću. Priznanje za doprinos ekonomskom uvezivanju i privlačenju  investicija u BiH i region Bukviću je uručio Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH na svečanoj ceremoniji.

Naglašavajući važnost ekonomskog povezivanja i integrisanja, Evropski pokret dodijelio je priznanje Bukviću za stalna nastojanja da putem Sarajevo Business Foruma ekonomski uveže region i privuče investitore. Na svečanoj akademiji su također bili prisutni predstavnici međunarodne zajednice i diplomatskog kora, predstavnici vlada na kantonalnom i federalnom nivou, te načelnici općina u BiH. U okviru obilježavanja Dana Evrope, Evropski pokret u BiH svake godine dodjeljuje priznanja zaslužnim osobama i institucijama u BiH i regionu Zapadnog Balkana.