Priznanje za BBI banku na sajmu Ekobis Bihać 2021.  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Priznanje za BBI banku na sajmu Ekobis Bihać 2021. 

13.09.2021.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo učestvovala je na 18. međunarodnom sajmu ekologije „EKOBIS 2021“, koji je u organizaciji Kantonalne privredne komore USK održan od 9. do 12. septembra u Bihaću. Na sajmu je učestvovalo više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Stručni žiri Sajma BBI banci dodijelio je Plaketu za ukupan dojam nastupa i prezentaciju proizvoda koju je u ime BBI d.d. Sarajevo primila Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

Tema 18. „EKOBIS-a 2021“ bila je elektromobilnost i posebna pažnja posvećena je prezentaciji i promociji hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša. U okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja organiziran je i Sajam turizma „Ekotour“, kao i Sajam obrta i starih zanata. Štand BBI banke na sajmu posjetili su, pored mnogobrojnih partnera i klijenata sa područja Unsko-sanskog Kantona i premijer Vlade USK Mustafa Ružnić, ministrica privrede u Vladi USK Samra Mehić, predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić i mnogi drugi.

Inače, Bosna Bank International je na području Unsko-sanskog kantona prisutna od 2003. godine i danas u ovom kantonu ima pet poslovnih jedinica u kojima je zaposleno više od 40 ljudi. Tokom protekle dvije decenije privredi i stanovništvu plasirano je preko 60 miliona KM, a kako bi građanima sa ovog kantona bila što bliže BBI banka je uz postojeću podružnicu u Bihaću, te poslovnicama u Cazinu, Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu početkom septembra 2021. g. otvorila i novu poslovnicu u Bužimu.