Produžen rok  za subvencionirana finansiranja za privrednike Kantona Sarajevo  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Produžen rok  za subvencionirana finansiranja za privrednike Kantona Sarajevo 

04.04.2022.

Rok za subvencioniranu liniju Kantona Sarajevo i BBI banke produžen je do 30. juna ove godine. Naime, privrednici iz Kantona Sarajevo moći će do 30. juna ove godine uzeti finansiranja u BBI banci po stopi od nula posto. Radi se o projektu koji realizira BBI banka uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Za realizaciju Ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu 18.100.000,00 KM, dok je za subvenciju profitne marže Ministarstvo obezbijedilo iznos od milion KM. 

BBI banka putem ove finansijske linije nastavlja pružati neophodnu podršku privredi kroz model javno-privatnog partnerstva. Inače, Ministarstvo privrede je Ugovor o saradnji sa BBI bankom potpisalo u septembru prošle godine i preostalo je još neiskorištenih sredstava, te je rok privrednim subjektima za zaključenje ugovora sa Bankom produžen do 30. juna ove godine. 

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.