Projekti privrednika i Vlade Srednjobosanskog kantona na 11. Sarajevo Business Forumu | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Projekti privrednika i Vlade Srednjobosanskog kantona na 11. Sarajevo Business Forumu

22.01.2020.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i njen BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Srednjobosanskog kantona i Udruženjem poslodavaca SBK organizirali su danas u Travniku poslovnu konferenciju za više od 70 privrednika sa ovog područja. Cilj konferencije je predstavljanje mogućnosti i potencijala Srednjobosanskog kantona na predstojećem 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) koji će se u glavnom gradu BiH održati od 20. do 22. aprila.

„Ovo je još jedan u nizu događaja u organizaciji BBI banke i BBI VIP Business Cluba čiji je cilj razvoj bosanskohercegovačke privrede i povećanje stepena konkurentnosti na inozemnim tržištima. Postavljajući rast i razvoj bosanskohercegovačkog tržišta u svim industrijskim granama na prvo mjesto, BBI banka već godinama pruža podršku domaćim privrednicima. S tim aktivnostima nastavit ćemo i u 2020. godini. U svakoj regiji Bosne i Hercegovine identificirali smo ključne grane i konkurentne prednosti. Turizam, drvna i prehrambena industrija, te energija su najjače privredne grane u Srednjobosanskom kantonu, koje se trebaju dovesti na veći nivo razvoja”, kazao je Nermin Oprašić, rukovodilac Odjeljenja za velike klijente BBI banke.

Poslovnoj konferenciji prisustvovao je i Tahir Lendo, premijer SBK koji je pozvao privrednike da učestvuju i iskoriste potencijale Sarajevo Busines Foruma.

„SBF je prilika za privrednike ne samo iz BiH već i iz regiona. Srednjobosanski kanton ima strategiju razvoja i velike potencijale u oblasti energije i turizma. Mi već imamo spremne projekte koje možemo predstaviti na 11. SBF-u. Sudeći prema tome kako smo počeli, nedavno je u Kreševu otvorena fabrika vrijedna 20 miliona KM - očekujemo dobru godinu i još investicija u naš Kanton. Kao što je poznato Vlašić je već prepoznat kao odličan potencijal za izgradnju vjetroparkova“ izjavio je premijer Lendo.

Kemal Čolak, predsjednik Udruženje poslodavaca SBK i direktor kompanije Promo iz Donjeg Vakufa govorio je o izgradnji poslovnog ambijenta za razvoj privrede u SBK.

„Ovakvi skupovi privrednika odlična su prilika da uspostavimo kontakte i pronađemo načine kako da dođemo do novih tržišta. Sarajevo Business Forum je jedna takva prilika“, kazao je Čolak.

Emil Kučković iz bonitetne agencije LRC prezentovao je finansijsku sliku Kantona.

Poslovnoj konferenciju u Travniku prisustvovali su Nisvet Hrnjić ministar privrede SBK i Zoran Marković ministar pravosuđa SBK, kao i načelnici Travnika, Donjeg Vakufa i Fojnice.

Više informacija o učešću na Sarajevo Business Forumu dostupno je na web-stranici: www.sarajevobusinessforum.com putem koje će početkom februara biti dostupna i on-line registracija učesnika