Razvoj privrede USK je od krucijalne važnosti za BiH | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Razvoj privrede USK je od krucijalne važnosti za BiH

10.01.2017.

BBI banka i BBI VIP biznis klub upriličili su 11. novembra poslovne susrete u Bihaću kojim je prisustvovalo 70 privrednika ove regije kao i ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Asmir Crnkić.

Susreti u Bihaću jedan su u nizu događaja koje BBI banka organizira u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i unapređenju uslova za veću prisutnost domaćih privrednika na inozemnim tržištim.

Tokom susreta predstavnici kompanija i biznismeni su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostorima ove regije.

„Ovakvi susreti su uvijek dobra prilika za umrežavanje i unapređivanje poslovnih odnosa te otvaranje novih poslovnih prilika. Pored toga što je BBI društveno senzibilna i odgovorna banka, ona je postala i prva adresa na koju se obraćaju strani investitori koji žele ulagati u BiH. Sarajevo Business Forum (SBF), konferencija koju organizira BBI banka, postao je most koji spaja strane investitore sa domaćim poduzetnicima. Za nas je to bitno jer USK može napraviti značajan iskorak jedino u uvjetima međusobne integracije na tri nivoa. Prvo je regionalna saradnja, drugo je saradnja kroz priključenje EU, a treća je globalna ekonomska integracija. U kontekstu globalne ekonomske suradnje SBF pruža mnogo. Pored mogućnosti koje pruža SBF, nama je interesantna i povoljna linija finansiranja poduzetnika sa subvencioniranom profitnom maržom, jer se na taj način jačaju mala i srednja preduzeća koji su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije, kazao je Crnkić.

Direktor BBI banke Amer Bukvić ovom je prilikom poručio privrednicima da BBI banka u svojim strateškim planovima ima jačanje ekonomije Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

„Smatramo da je ovaj dio naše zemlje od krucijalne važnosti za ekonomiju cijele BiH. Nadamo se da ćemo u narednom periodu početi sa gradnjom BBI centra u Bihaću i da će to biti početak investicija u ovaj grad i kanton. Osim investicija u građevinarstvu i turizmu nastojat ćemo dovesti investitore koji bi uložili sredstva u poljoprivredne projekte. Također, pozivamo sve privrednike iz Unsko-sanskog kantona kao i ljude sa idejama da učestvuju na Sarajevo Business Forumu koji će se 22. i 23. maja održati u Sarajevu“, istakao je Bukvić.