Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Albaniji | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Albaniji

08.03.2019.

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, predstavljen je albanskim privrednicima u Tirani. Prezentaciju ovog izuzetno značajnog događaja, koji će se od 17-19. aprila 2019. godine održati po deseti, jubilarni put, organizirala je BBI banka u saradnji s UBA bankom, United Bank of Albania.

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, u uvodnom govoru je istakla da Sarajevo Business Forum može donijeti brojne poslovne prilike, ne samo privrednicima u Bosni i Hercegovini, već i susjednim državama. “Kao vodeća investicijska konferencija u ovoj regiji, Sarajevo Business Forum svake godine privuče veliki broj investitora, te predstavlja odličnu platformu za predstavljanje privrednika iz susjednih zemalja. Osim pronalaska investitora, cilj BBI banke jeste da se privrednici iz Bosne i Hercegovine kroz Forum uvežu s privrednicima iz regije, te da pokrenu nove poslovne projekte koji će u konačnici dovesti do razvoja privrede”, izjavila je Hasečić.

Muhamed Prlja, direktor UBA, u svom obraćanju istakao je spremnost ove banke za jačanje poslovno-ekonomskih odnosa između Albanije i Bosne i Hercegovine, te naglasio bitnu ulogu Sarajevo Business Foruma u ovom poduhvatu. 

“Ovo je bila još jedna uspješna prezentacija Sarajevo Business Foruma u Albaniji. Raduje nas prisustvo poslovnih ljudi iz nekoliko gradova i različitih industrijskih grana. United Bank of Albania će nastaviti napore za doprinos ekonomskom razvoju Albanije, kao i uspostavljanju bolje povezanosti i saradnje s Bosnom i Hercegovinom“, izjavio je Prlja. 

O potencijalima Albanije i njihove koristi od Sarajevo Business Foruma govorio je  Sedat Mahmudaj iz ureda gradonačelnika grada Kavaja: “Albanija je mala država, koja zbog svog pogodnog geografskog položaja nudi mnogo potencijala u vidu velikog broja resursa i opcija za privredni razvoj.“ Tom prilikom naglasio je da su to sličnosti između Bosne i Hercegovine i Albanije, te kako ujedinjenim snagama, a pomoću platforme SBF-a mogu predstaviti svoju privredu i projekte investitorima i dovesti do razvoja istih. 

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite zvaničnu web stranicu na: https://sarajevobusinessforum.com/