Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Beogradu | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Beogradu

14.03.2019.

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, predstavljen je privrednicima u Beogradu.  Prezentaciju ovog izuzetno značajnog poslovnog događaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje Jugoistočne Evrope, organizirao je BBI VIP Business Club u saradnji s Privrednom komorom Srbije i Beogradskom bankarskom akademijom. 

Predstavnici BBI VIP Business Cluba su tom prilikom pozvali srbijanske privrednike da učestvuju u desetom, jubilarnom Sarajevo Business Forumu, koji će se održati od 17. do 19. aprila. Detaljno su govorili o centralnoj temi  SBF-a, a riječ je o tome kako unaprijediti investicione aktivnosti u uslovima nove ekonomije. 

Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba, naglasila je da će deseti Sarajevo Business Forum trajati tri dana, a ne dva kao prethodne godine, te da će program biti mnogo bogatiji.

„Prvi dan SBF-a će se održati u Parlamentu BiH, uz učešće najvećih zvaničnika iz regiona i svijeta. Tom prilikom bit će dodijeljene i nagrade Sarajevo Business Bridge Awards u šest kategorija. Pozivam poslovna udruženja i kompanije iz Srbije da za ove prestižne nagrade kandiduju i svoje predstavnike. Drugi i treći dan Foruma bit će posvećeni biznisu kroz različite aktivnosti, među kojima su prezentacije, paneli i B2B sastanci. Prošle godine smo imali 1800 učesnika, a na predstojećem SBF-u ih očekujemo mnogo više, jer se taj broj svake godine povećava“, kazala je Čolić. 

Osim srbijanskih privrednika, prezentaciji Sarajevo Business Foruma prisustvovali su i prof. dr. Hasan Hanić, predsjednik Beogradske bankarske akademije, Aleksandar Radovanović predstavnik Sektora za međunarodnu saradnju Privredne komore Srbije, te predstavnici Centra za regionalnu saradnju i komorski investicioni forum (KIF). 

Profesor Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić istakao je u uvodnom izlaganju da je Forum odlična prilika da se poslovni svijet iz regiona upozna i započne nove, zajedničke poslove.

„Sarajevo Business Forum je  prilika da se naši investitori upoznaju s investitorima iz drugih zemalja, te razmotre mogućnosti zajedničkog ulaganja u BiH i druge zemlje“, kazao je Hanić. 

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite zvaničnu web stranicu na: https://www.sarajevobusinessforum.com